Gündem

Erdoğan, MKYK toplantısında, “CHP’li belediyelerin kazanılması” talimatı verdi

AKP’nin 4. Olağan Kongresi 7 Ekim’de; yönetim, kesin aday listesini açıklamayı şubat ayına bırakmayacak

29 Ağustos 2023 07:22

Yerel seçimlere altı ay kala siyasi partilerdeki yerel seçim hazırlıkları hızlandı. AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK), Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında parti genel merkezinde toplandı. AKP’nin 4. Olağan Kongresi’nin 7 Ekim’de yapılması planlanan toplantıda Erdoğan, “CHP’li belediyelerin kazanılması” talimatı verdi.

Cumhuriyet’in edindiği bilgiye göre 7 Ekim’deki olağanüstü kongrenin ardından yerel seçimler için takvim de başlayacak. Partinin ön çalışmasına göre, belediye başkanlıkları için aday olmak isteyenlerin başvuruları kasım ayı itibarıyla alınmaya başlanacak. Ocak ve şubat başında da parti yönetiminin kesin aday listelerini açıklayacağı belirtiliyor. Ancak AKP’nin, “sahada elini güçlendirmek için aday listelerinin açıklanmasını şubat ayına bırakmayacağı ve adaylardan bir an önce sahada çalışmalarına başlamasını isteyeceği” de dillendiriliyor.

MKYK'da da Erdoğan’ın kurmaylarına, “CHP yönetimindeki belediye başkanlıklarının AKP yönetimine geçmesi" için gerekli hazırlıkların başlatılması için talimatları verdiği belirtiliyor.

7 Ekim’deki kongre sonrasında da Erdoğan’ın, “AKP’nin çekirdek yönetim kadrosu MYK’da, aynı milletvekillerinde olduğu gibi kapsamlı bir değişiklik yapacağı” dile getiriliyor.