Gündem

Erdoğan: Milletin hayrına hangi hizmet varsa bu CHP yargıya taşımıştır

"Ne Haçlı artıkları, ne Bizans heveslileri ne de Neonazi bozuntuları bizi yolumuzdan alıkoyabilir"

19 Mart 2019 19:55

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim çalışmaları kapsamında partisinin Üsküdar mitinginde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Ne Haçlı artıkları, ne Bizans heveslileri ne de Neonazi bozuntuları bizi yolumuzdan alıkoyabilir" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başladı şöyle:

"Hizmet ateşiyle yananlara durmak yakışmaz.

"Allah'ın izniyle ne Haçlı artıkları, ne Bizans heveslileri ne de Neonazi bozuntuları bizi yolumuzdan alıkoyabilir.

"Büyük Çamlıca Camii Türkiye'de bugüne kadar yapılmış olanların en güzeli.

"Üsküdar meydanı İstanbul'un en prestijli meydanı olarak ortaya çıktı.

"Bazı belediye başkanları çıkıyor 'Tapunuzu ben vereceğim' diyor. Sen nasıl vericeksin? Tapu Kadastro denilen müdürlük nereye bağlı? Kim Üsküdar'ın imar sorunu var diyorsa yalan söylüyor.

"Biz sizin sorunlarınızı çözmeye uğraşırken, muhalefet işi çıkmaza sürmenin mücadelesini veriyor. Milletin hayrına hangi hizmet varsa bu CHP yargıya taşımıştır. Üsküdar'da da aynısını yapıyor. Bunlar mahkeme kapısında nöbet tutmayı marifet zannederler.

"Üsküdar'ın 33 yıl sonra aldığı imar haklarını mahkemeye götürerek iptal ettirmeye çalışıyorlar. Kim? CHP. Biz kimseyi mağdur etmeyeceğiz. Kanunsa kanun, kararnameyse kararname.

"Bunlarda yalan bol. Buradan büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarına söylüyorum. Üsküdar'daki tüm tapu ve imar meselelerini birlikte çözün.

"Millet bahçeleri projelerimizle İstanbul'un güzelliğine güzellik katıyoruz.

"Duyuyorum ki teşkilatlarımızda vatandaşlarımızı anlamakta güçlük çekenler var. Buradan söylüyorum: Vatandaşımızı küstüren benim dünyamı yerle yeksan etmiş demektir.

"Yeni Zelanda'da olay oldu. Bakın makam uçağımla Başkan Yardımcımı ve Dışişleri Bakanı'mı, basın mensuplarıyla anında oraya gönderdik. Çünkü taa 16 bin 500 kilometre uzaklıkta da olsa bunlar bizim kanayan yaramızdır.

"Türk'ün elinin uzanmadığı yere kimsenin eli uzanmıyor. Milletin ve ümmetin şerefine, namusuna halel gelmemesi için gerekirse canımız pahasıyla çalışacağız. Önce imkanımıza değil, imanımıza bakacağız.

"Sizlerden diğer alanlardaki gibi bu mücadelemize de destek vermenizi bekliyorum. Bu ancak sizlerle birlikte hareket edebilirsek başarabileceğimiz bir sorundur.

"31 Mart'tan sonra bu konuları konuşup tedbirini almak için vaktimiz olacak.

"Sizlere hizmet mücadelemizi, tevazu, samimiyet ve gayretle 31 Mart'tan sonra da devam ettireceğiz. Bunun için tecrübeleri, çalışkanlıklarıyla temayüz etmiş arkadaşlarımızı sizlerin huzuruna çıkardık. İBB Başkanlığı'nda adayımız; bakan, başbakan ve meclis başkanı olarak ömrü İstanbul'a ve tüm Türkiye'ye hizmetle geçmiş olan Binali Yıldırım'ı atadık.

"Bütün ülkeyi ayağa kaldıracağız, bu sizlerin desteğiyle gerçekleşecek, siz olmadan bu olmaz."