Seçim 2024

Erdoğan, Kilis'te: Deprem turistleri bölgeye şöyle bir uğrayıp, enkazlar önünde poz verdikten sonra çekip gittiler

"Reklama harcadıkları meblağlar depreme ayırdıkları bütçeden kat be kat fazla"

21 Mart 2024 17:25

T24 Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kilis mitingine katıldı. Burada konuşan Erdoğan, "Deprem turistleri bölgeye şöyle bir uğrayıp, enkazlar önünde poz verdikten sonra çekip gittiler. Bir daha yolları buralara hiç düşmedi. Kendilerine istismar edilecek yeni konular buldular. Sırf beklentilerine uygun oy vermediler diye depremzedelerimize yapılan hakaretleri, nobranlıkları, vicdansızlıkları burada saymıyorum. Değil bir sene, üzerinden onyıllar geçse de bu ahlaksızlıkları unutmayız, unutturmayız" dedi. Erdoğan, CHP'nin para sayma soruşturması hakkında da, "Kaynağı karanlık para desteleriyle kule yapmak dışında ortada icraatları yok. Dolar dolar çantalar, avrolar... Hayırdır, bu parayı ne yapacaksınız?" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, özetle şunları söyledi:

"Meydanda şu an ne kadar vatandaşımız var dedim. 28 bin kişi var dediler. Allah nazardan saklasın. 

"Beklentilerine uygun oy vermediler diye depremzedelerimize yapılan hakaretler, nobranlıklar, vicdansızlıklar..."

Elimizi deprem bölgesinden hiç çekmedik. Kabine toplantılarımızın gündem maddelerinden biri hep bölgemiz hakkındaki çalışmalardı. Bakanlarımızla sık sık deprem bölgelerimizi ziyaret ettik. Bu arada deprem turistleri ise bölgeye şöyle bir uğrayıp, enkazlar önünde poz verdikten sonra çekip gittiler. Bir daha yolları buralara hiç düşmedi. Kendilerine istismar edilecek yeni konular buldular. Sırf beklentilerine uygun oy vermediler diye depremzedelerimize yapılan hakaretleri, nobranlıkları, vicdansızlıkları burada saymıyorum. Değil bir sene, üzerinden onyıllar geçse de bu ahlaksızlıkları unutmayız, unutturmayız. Yüreği yaralı insanlarımıza yapılan o hakaretler faillerinin yakalarına kara bir leke olarak yapışmıştır ve hep orada kalacaktır. Bir daha hiç kimse milletimize böyle davranmaya cesaret bile edemesin diye kirli tarihlerini yüzlerine vurmayı sürdüreceğiz. 

"Reklama harcadıkları meblağlar depreme ayırdıkları bütçeden kat be kat fazla"

Deprem ülkemizin en acil en önemli meselesiyken halen bu çevrelerin gereken dersi almadığını üzülerek görüyoruz. Yönettikleri şehirleri depreme hazırlamak gibi ne bir dertleri var ne de böyle bir gündemleri var. Reklama harcadıkları meblağlar depreme ayırdıkları bütçeden kat be kat fazla. Depremle, kentsel dönüşümle ilgili hiçbir hedef ortaya koymuyorlar. Allah milletimizi bu aymazların eline düşürmesin.

Diğerleri ne yaparsa yapsın bizim birinci önceliğimiz deprem bölgemizin yeniden ayağa kaldırılması. Samimi gayretlerimizi sizler de görüyorsunuz. Depremin yaralarını hızla sarıyoruz. Şimdiye kadar 76 binden fazla konut ve köy evini hak sahiplerine teslim ettik. Her ay 15-20 bin civarında konut ve köy evinin teslimini yapacağız.

"Kaynağı karanlık para desteleriyle kule yapmak dışında ortada icraatları yok"

Biz taş üstüne taş koymanın derdindeyiz. Muhalefetin neler peşinde koştuğunu zaten sizler de biliyorsunuz. Biz tuğla üstüne tuğla koyalım diye gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Onlar ise siyasi ikballeri uğruna her türlü gayrimeşru, gayriahlaki yola başvurmaktan çekinmiyorlar. Kaynağı karanlık para desteleriyle kule yapmak dışında ortada icraatları yok. Dolar dolar çantalar, avrolar... Hayırdır, bu parayı ne yapacaksınız? Neymiş, Cumhuriyet Halk Partisi'ne bina satın alacaklarmış. Kim? İstanbul'un Büyükşehir Belediye Başkanı.

"5-6 kişi saatlerce dolar, avro saymaya yetiştiremiyor"

Akıllı telefonlar çıkınca malum hayatımız çok kolaylaştı. Uygulamaya giriyorsunuz, mal aldığınız tedarikçinizin hesabına parayı çantalarla saniyeler içinde zahmetsizce gönderiyorsunuz. Sıra beklemeniz gerekmiyor. Anlaşılan bu teknoloji henüz CHP'ye ulaşmamış. Bakıyorsunuz, deste deste paraları çantalarla valizlerle taşıyor, 5-6 kişi saatlerce dolar, avro saymaya yetiştiremiyorlar. Hatta para saymak için etrafta kim varsa toplayıp onlardan da yardım istiyorlar.

"Paranın nereden geldiği, nereye gittiği belli değil"

Akıllı telefonla 30 saniyede yapabilecekleri basit bir işlem için neden bu kadar zahmete girdiklerini açıklayamadılar. Paranın nereden geldiği, nereye gittiği de belli değil. Eline mikrofonu alan farklı bir senaryo yazıyor, yeni bir hikaye uyduruyor. Medyada ne kadar tetikçileri varsa tekmili birden uğraştılar, didindiler ama milletin aklını kurcalayan sorulara tatmin edici cevabı veremediler.

"Skandalın başından beri Bay Kemal'in sesi soluğu çıkmıyor"

Kendisi hesap uzmanı olan Bay Kemal bunları çok rahat izah edebilirdi. Fakat nedense skandalın başından beri onun da sesi, soluğu çıkmıyor. Bunlar lafa gelince şeffaflık ve dürüstlükten bahsetmeyi çok seveler ama ne para işlerinde ne ittifak işlerinde bu sözlerine sadık kaldılar.

"Doğan görünümlü Şahin gibi içi farklı dışı farklı bir muhalefet anlayışıyla karşı karşıyayız"

Kandil'in güdümünde siyaset yapanlarla kurdukları gizli ittifakın boyutunu ve derinliğini Cehapeli vatandaşlarım dahil kimse bilmiyor. Neyin karşılığında hangi ilçelerde adaylarını çektiklerinden, belediye meclisi listelerini neye göre belirlediklerinden, devşirme adaylarla ne yapmaya çalıştıklarından, kapalı kapılar arkasında çevirdikleri dolaplardan Cehapeli pek çok yöneticinin de, DEM'e oy verenlerin de haberi, bilgisi yok. Kimlikler, partiler ve adaylar herc ü merc olmuş durumda. Doğan görünümlü Şahin gibi içi farklı dışı farklı bir muhalefet anlayışıyla karşı karşıyayız.

İnşallah 31 Mart'tan sonra icraatlarımize yerel yönetimlerle iş birliği içinde çok daha fazlasını ekleyeceğiz. Sizlerin hakimi değil hizmetkarı olarak belediye başkanlarımla, belediye meclis üyeleriyle şehirlerimizi tekrar ayağa kaldıracağız. Elleri şöyle bir kaldıralım; tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız."