Gündem

Erdoğan: Tüm dünyaya sesleniyorum, gelin destek olun

"Kahramanmaraş'ı hızlı tren hattına bağlayacağız"

23 Şubat 2019 15:36

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş'ta halka seslendi. Fırat'ın doğusuna ilişkin konuşan Erdoğan, "tüm dünyaya Türkiye'ye detsek olma" çağrısı yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Koruma Müdürü Muhsin Köse tarafından konuşması esnasında kendisine gelen bir telefonun bilgisini vermesi üzerine, "Sizlerden çok kısa bir müsaade istiyorum" diyerek açıklamalarına ara verdi. Konuşmaya dair herhangi bir bilgi paylaşmazken Erdoğan, konuşmasına kaldığı yerden devam etti.

 

Kahramanmaraş'a Yüksek Hızlı Tren hattını getireceğini duyuran Erdoğan, "Islah Organize Sanayisi oluşturarak altyapı sorunlarını çözüyoruz. Aksu Nehri'ni de kirlenmekten kurtarıyoruz" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Biz Kahramanmaraş'ı sadece gönülden sevmekle kalmadık. Aynı zamanda bu kadim şehir hizmetlerle buluştuk. Bugüne kadar Kahramanmaraş'a 30 katrilyon yatırım yaptık. Neden? Çünkü biz Maraş'a aşığız. Millet bahçemizin proje çalışmaları devam ediyor.

"(Fırat'ın doğusu) Fırat'ın doğusunu güvenli hale getirdiğimizde Suriyeliler evlerine dönecek. Tüm dünyaya sesleniyorum; gelin buna destek olun. Sadece Suriyelilerin geri dönüşü değil, bizim sınırlarımızın güvenliği açısından da bu konu çok önemlidir. Ülkemize füzeyle, havanla saldırmaya başladıklarında biz yanımızda kimseyi bulamadık. müttefikimiz olan devletler, ülkemizde bulunan hava sistemlerini söküp götürdüler. Türkiye olarak bu yerleri güvenli hale getirmek. Bize böyle bir kolaylık sağlanmazsa kendi imkânlarımızla bunu başarmaya kararlıyız.

"Herkese benden dinlediklerinizi anlatıyorsunuz değil mi?"