Gündem

Erdoğan: Bu 'Selo' denilen adam Diyarbakır'da bizim 51 evladımızın ölümüne neden olan kişi değil mi?

02 Nisan 2023 20:30

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Bağcılar'da iftar programında konuştu. Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı hedef alan Erdoğan, "Bu Selo denilen adam Diyarbakır'da 51 evladımızın ölümüne neden olan kişi değil mi? Yasin Börü'nün ölümüne neden olan değil mi? Bizim milletim size yol vermeyecektir" ifadelerini kullandı. 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Bir kardeşlik sofrası olan iftar sofrasında sizlerle olmaktan bahtiyarlık duyuyorum. Bağcılar Belediyemize özellikle teşekkür ediyorum. Sizlerle ramazan sofrasını muhabbet sofrası olarak görüyorum. Devletimiz ve belediyelerimiz deprem bölgesindeki kardeşlerimizin elinden tutuyor. Acıların paylaşıldıkça azalacağı inancıyla hep birlikte yaralarımızı sarıyoruz.

İnşallah söz verdiğimiz işleri yaparak hiçbir kardeşimize hayal kırıklığı yaşatmayacağız. Milletimizin neler beklediğini çok iyi biliyoruz. Daha çok çalışacağız. Daha fazla proje üreteceğiz. Seçim atmosferinin bizi asıl gündemimizden uzaklaştırmasına müsaade etmeyeceğiz.

Biz başkaları gibi sanal gündemlerin peşinden koşmuyoruz. Muhalefet gibi milletimiz yas tutarken koltuk kavgası vermiyoruz. Hükümet olarak depremin izlerini siliyor diğer taraftan hizmet ve eser siyasetimizi devam ettiriyoruz. Tek bir açılış töreniyle 97 kalem eseri Bağcılar'a kazandırmanın mutluluğunu yaşadık.

Bölücü örgütün uzantılarının da katılımıyla sayısı 7'yi çıkan koalisyonun durumunu siz de görüyorsunuz

Bu Selo denilen adam Diyarbakır'da 51 evladımızın ölümüne neden olan kişi değil mi? Yasin Börü'nün ölümüne neden olan değil mi? Bizim milletim size yol vermeyecektir

Biz başkaları gibi sahte ve sanal gündemlerin peşinde koşmuyoruz; biz milletimiz yas tutarken koltuk ve ikbal kavgası vermiyoruz