Gündem

Erdoğan'ın yeğeninden 'Murat Alan' paylaşımı: Sopadan geçirildi

Generaller için 'eşek gibi saf tutacaklar' diyen Murat Alan'ı sopalarla darp etmişlerdi

16 Haziran 2019 13:08

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeğeni Ömer Erdoğan, Yeni Akit gazetesi Haber Müdürü Murat Alan’la ilgili dikkat çeken bir mesaj yayımladı. Ömer Erdoğan sosyal medya hesabından, “Geceye Bir Not: ‘Yeni Akit Gazetesi Haber Müdürü Sopadan Geçirilmiş..." diye yazdı.

Murat Alan, Türk askerine Akit TV yayından “eşek” diyerek hakaret etmiş, ardından sopalı saldırıya uğramıştı.

Cumhuriyet'in Yurt gazetesini kaynak gösterdiği habere göre, “Geceye Bir Not: ‘Yeni Akit Gazetesi Haber Müdürü Sopadan Geçirilmiş..." paylaşımına gelen tepkiler üzerine Erdoğan şu mesajı yayımladı:

“Akit TV’de yayınlanan ‘Ters Kutuplar’ adlı programa konuk olan Akit gazetesi haber müdürü Murat Alan’ın canlı yayında Türk askeriyle ilgili yaptığı ‘eşek’ benzetmesi tepki çekmişti. Alan, gazeteci Ali Tarakçı ile tartıştığı sırada, ‘O hizaya gelmeyen apoletli Generalleriniz hepsi Erdoğan’ın arkasında saf tutuyor. Oynaya oynaya eşşek gibi saf tutacaklar. Bu ülkede demokrasi varsa bunu AK Parti iktidarı oturttu’ demişti. Bu sebeple haber müdürü sopadan geçirilmiş. Bu bir haber notu. Bunu biz, gazeteci lisanı ile değil ancak kendi edebiyat sanatı lisanımız ile not edebiliriz. Gerek edebiyat dili ve gerekse Türkçe deyimler/kavramları ile ilgili Dil Tarih Kurumunun imkânlarını kullanmak öğretici olabilir. Hepinizi seviyorum.”