Gündem

Erdoğan'ın "sürtük" ifadesi tartışma konusu olmuştu; öğretmeni darp eden ilçe milli eğitim müdürü açığa alındı

08 Haziran 2022 08:55

Mersin'deki İçel Anadolu Lisesi'nde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gezi eylemcilerine yönelik söylediği "sürtük" ifadesi, ilçe milli eğitim müdürü ve bir öğretmen arasında tartışma konusu oldu. Öğretmeni darp eden ilçe milli eğitim müdürü açığa alındı.

Valilik, M.S.’nin eşi öğretmen N.S.’nin ve darbedilen öğretmen B.A.’nın da İçel Anadolu Lisesi dışında başka okullarda görevlendirilmesine karar verdi. Valilik ayrıca olayı soruşturması için müfettiş görevlendirdi.

Mersin’de Mezitli İlçe Milli Eğitim Müdürü M.S’nin, İçel Anadolu Lisesi bahçesinde öğretmen B.A’yı darp etmesi ve öğrencilerin önünde küfür etmesi kamuoyunda geniş yankı bulmuştu. Aradan geçen sürede Milli Eğitim müdürlüğünden herhangi bir açıklama gelmedi.Birgün'de Abidin Yağmur imzalı habere göre, Mersin Valiliği, şube müdürü M.S’yi açığa aldı.

Eğitim Sen: Takip ediyoruz

Eğitim Sen Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül, “Bu soruşturmanın titizlikle yürütülerek, mecrasından çıkarmadan, gerçekten de arkadaşımıza hem de okula yapılan saldırı olarak, öğrencilerin eğitim hakkına, oradaki idareye, öğretmenlere yapılan saldırı olarak görüp, bunu doğru bir şekilde değerlendirmelerini ve bir an önce sonuçlandırılmasını istiyoruz. Bu sadece Mersin Eğitim-Sen’in olarak takipçi olduğu olay değil hem genel merkezimizden hem de tüm Türkiye’nin ve Mersin’deki seçilmişlerin, vekillerin takip ettiği ve üzerinde hassasiyetle durduğu bir olay. Aynı hassasiyetle olay sonuçlanana kadar üzerinde durulmaya devam edilecek” dedi.

Mezunlar derneğinden kınama

İçel Anadolu Lisesi Mezunları Derneği de yazılı bir açıklama yaparak Milli Eğitim Şube Müdürü M.S’nin öğretmen B.A’yı darp etmesini kınadı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Her zaman başarılarıyla anılan güzide okulumuzun bu tarz yakışıksız bir olayla gündeme gelmesi tüm İAL mezunlarını, İAL'ye emeği geçen öğretmenlerimizi, velilerimizi ve halihazırda eğitimlerine devam eden sevgili öğrencilerimizi derinden üzmüştür. Okulumuzun saygınlığını zedeleyen ve başarılarını gölgeleyen bu tarz olayların ortaya çıkaracağı idari ve hukuki süreçlerin takibinde bulunduğumuzu ve bulunacağımızı tüm İAL dostlarına ve kamuoyuna bildirmek isteriz.”