Gündem

Erdoğan’ın İstanbul Buluşması’nı izleyen Nagehan Alçı: Konuşmada bence içerik olarak yeni ya da şaşırtıcı bir şey yoktu

28 Kasım 2022 09:11

HaberTürk yazarı Nagehan Alçı, AKP’nin dün Galatasaray’ın Nef Stadı’nda gerçekleştirdiği İstanbul buluşmasındaki izlenimlerini aktardı.

Gazeteciler için ayrılan tribünün üçte ikisinden fazlasının boş olmasına dikkati çeken Alçı, “Muhalif gazeteci grubundan Ruşen Çakır, Çağlar Cilara ve Hasan Basri Akdemir dışında kimse yoktu. Benim kaçırdığım birkaç kişi olabilir ama Türkiye’nin Yüzyılı toplantısından dahi az bir katılım vardı muhalif cenahtan” dedi. “İşin tuhafı hükümeti destekleyen medyadan da sayılı ismin olmasıydı. Mahmut Övür, Fuat Uğur, Hasan Basri Yalçın gibi birkaç tanıdık simayı gördüm, başka da kimseye rastlamadım” diyen Alçı, New York Times ve El Cezire gibi yabancı medyadan temsilciler geldiğini ekledi.

Alçı, stattdaki izlenimlerini ve görüşlerini şöyle aktardı:

“AK Parti organizasyon işini hakikaten başarılı yapan bir parti. Ben bu kadar büyük bir stadı nasıl dolduracaklar, coşkuyu nasıl verecekler diye merak ederken Cumhurbaşkanı içeri girerken bir anda bütün telefonlar çıktı, ışıklar yandı, Erdoğan sahada tam bir tur yapıp, vatandaşlarla temas ederken kameralar o görüntüleri çok iyi yansıttı. Hele bir çocuğun bariyerden atlayarak Cumhurbaşkanının boynuna uzun uzun sarılma anı bence iletişim açısından çok başarılıydı.”

Erdoğan’ın konuşma içeriğinde yeni ya da şaşırtıcı bir şey olmadığını ifade eden Alçı, “Ama bu organizasyon AK Parti’nin sahada nasıl hala aktif ve çalışkan olduğunu gösteren ve Erdoğan’ın kitlesi ile kurduğu iletişimin sağlamlığını hatırlatan önemli bir mihenk taşıydı kanımca. Cumhurbaşkanına dokunmak için birbirini ezen, onu gördüğü için hüngür hüngür ağlayan kadınlar, gençler Erdoğan’ın kitlesi ile zor yakalanan bir bağ kurmayı hala başarabilen bir lider olduğunu kanıtlıyor” ifadelerini kullandı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.


TIKLAYIN - Özlem Gürses, Erdoğan’ın İstanbul Buluşması’nı izledi; tribünlerdeki AKP’liler Erdoğan ve Bahçeli için ne düşünüyor, zamlardan kimi sorumlu tutuyor, çözümü nerede görüyor?