Gündem

Erdoğan'ın gittiği Hüseyin Gazi Cemevi yönetim kurulunun ihracı için olağanüstü genel kurul süreci başlatıldı

10 Ağustos 2022 15:55

T24 Haber Merkezi

Alevi Vakıfları Federasyonu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyaret etiği Hüseyin Gazi Cemevi Yönetim Kurulu'nun ihracı için olağanüstü genel kurul sürecinin başlatıldığını açıkladı. "Cumhurbaşkanının ziyareti sırasında tarafımıza en ufak bir bilgi dahi verilmedi" diyen federasyon, "Yönetim kurulunun aldığı karar gereği ihraç işlemlerine başlanmıştır" açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muharrem orucunun 10. gününde Ankara Mamak'taki Hüseyin Gazi Cemevi ziyareti tartışmaları sürüyor. Erdoğan'ın ziyaretinden bir hafta önce cemevinin tadilata girerek Hazreti Ali, Hacı Bektaş-ı Veli ve Atatürk'ün portrelerinin olduğu bölümün kaldırılması tartışma yaratırken Alevi Vakıfları Federasyonu açıklama yayınladı.

Hüseyin Gazi Cemevi yönetiminin, Alevi Vakıfları Federasyonuna herhangi bir bilgi vermediği bildirilen açıklamada, cemevi yönetim kurulunun ihraç işlemleri için olağan üstü genel sürecin başlatıldığı aktarıldı.

Alevi Vakıfları Federasyonu'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın, 20 yıllık iktidarı süresince ilk defa bir cemevini ziyaret etmesi alevilere saldırıların yapıldığı bir dönemde son derece önemli gibi toplumu kucaklayıcı ve birleştirici bir ziyarettir. Bu anlamda bu ziyareti önemsiyoruz.

Bu ziyaretin öncesi ce sırasınca yaşananlar ise bizleri ziyadesiyle üzmüştür. Öncelikler federasyonumuzun bileşeni olduğu halde başından itibaren vakıf yönetimi tarafından Sayın Cumhurbaşkanımızın ziyareti hakkında tarafımıza en ufak bilgi dahi verilmemiştir.

Alevi - Bektaşi toplumun yüzyıllar boyunca geliştirdiği, yaşadığı zulüm ve baskılara rağmen bugünlere getirdiği yüce değerleri, basit çıkar hesaplarıyla ayaklar altına alan, Alevi - Bektaşi toplumunun en kutsal değerlerinden olan "Muharrem Matem" ve inanç ritüellerimizin fütursuzca istismar edilmesine sessiz kalan Hüseyin Gazi Kültür ve Sanat Vakfı yönetimini kınıyor ve Hüseyin Gazi Kültür ve Sanat Vakfı hakkında federasyonumuzun yönetim kurulunun aldığı karar gereği ihraç işlemlerine başladığımızı tüm kamuoyu ile paylaşıyoruz"