Gündem

Erdoğan’ın eski danışmanından Kanal İstanbul yorumu: İmamoğlu’nun siyasi profili bir kademe daha ilerledi, 23 Haziran’dan sonra aldığı en kıyak ödül

27 Aralık 2019 10:51

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde basın danışmanlığı yapan Karar gazetesi yazarı Akif Beki, Kanal İstanbul polemiğinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yaradığını yazdı.

Beki yazısında, “Yazmıştım, İBB Başkanı İmamoğlu, tasarlayarak tuzak kursa ancak bu kadar olabilirdi. Kanal İstanbul üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’la kutuplaşmayı eğer bilinçli seçtiyse bence başardı. Değilse, ‘yapamazsınız, yaptırmam’  diye niye damarına basa basa kızıştırsın ki? Erdoğan’ın bu tahrike gelmemezlik yapmayacağını, ‘çatlasalar da patlasalar da yapacağız’ diye inada bindirmeden durmayacağını çocuğa sorsanız söylerdi. İnatlaşma, taraftarını ‘CeHaPe Zihniyeti’ne nispet için desteğe çağırma fırsatını ne zaman geri tepti ki Cumhurbaşkanı?Arayıp bulamayacağı taze bir kutuplaştırma fırsatı altın tepside sunulmuş. Eskileri tüketilmiş artık çalışmazken kim beklerdi bunu kaçırmasını!” görüşünü savundu.

Beki, “Öyle ya da böyle, İmamoğlu kutuplaşma tahterevallisini Kanal İstanbul üzerine kurdu mu, kurdu. Ve Erdoğan’ın iddiaya tutuştuğu muhatap olarak karşısına geçip öbür uca kuruldu mu, kuruldu. Sayesinde, siyasi profili kısa zamanda bir kademe daha ilerledi.  Başkanlıkta 6 ayını doldurmadan, seneyi bile kapatmadan kendisini doğrudan ulusal bir müsabakada karşı takımın lideri konumuna oturtan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ne kadar teşekkür etse az. 23 Haziran’daki seçim zaferi hediyesinden sonra aldığı en kıyak ödül, az jest değil” ifadesini kullandı.

Yazının devamı için tıklayın