Gündem

Erdoğan'ın eski danışmanından AYM'yi hedef alanlara tepki: Gören de terörden aranan Osman Öcalan'ı TRT'ye çıkardıklarını zannedecek

30 Temmuz 2019 09:17

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde danışmanlığını da yapan Karar yazarı Akif Beki, Barış Akademisyenleri için 'hak ihlali' kararı veren Anayasa Mahkemesi'ne karşı üniversitelerde başlatılan kampanyayı köşesine taşıdı. Beki, "Gören de AYM, terörden aranan Osman Öcalan'ı TRT Kürdi'ye çıkarıp seçmene mesaj verdirdi zannedecek" dedi.

TIKLAYIN: 1071 akademisyenden Anayasa Mahkemesi'nin meslektaşları için verdiği 'hak ihlali' kararına karşı bildiri


Beki, "YSK, akla ziyan bir zorlamayla İstanbul seçimlerini iptal ettiğinde 'yargı kararıdır, beğenmese de herkes saygı duymak zorunda' diyenler, muhalefete eleştiri ve kınama hakkı dahi tanımayanlar şimdi AYM'ye veryansın ediyor, başkan Zühtü Arslan'ı yerden yere vuruyor" ifadesini kullandı.

TIKLAYINAYM, 'Barış Akademisyenleri' için 'hak ihlali' kararı verdi


Beki'nin yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Barış bildirisi' denilen "Bu suça ortak olmayacağız” başlıklı metne katılmadığım, hatta içeriğini eleştirdiğim halde imzacıların ifade özgürlüğünü nasıl savunduysam...Bu metni de haksız ve sorunlu bulmakla birlikte, imzacılarının ifade özgürlüğünü aynı şekilde destekliyorum.

Katılmıyorum diye, böyle bir metni imzaladıkları için mesleklerinden ihraç edilmelerini asla istemem. 'Görevini yapan yargıçlara kararlarından dolayı tehdit, gözdağı, engelleme, karalama ve hedef gösterme' gibi suçlamalarla yargılanmalarını ve hapse atılmalarını da...

Yarın adalet bize de gerektiğinde sesimizi duyacak birileri çıksın istiyorsak, bugün yargı asansöründe mahsur kalanlara kulak vermeli değil miyiz?"

Yazının devamı için tıklayın