Seçim 2024

Erdoğan'ın Bursa mitingi öncesi belediye çalışanlarına ‘yoklama’

28 Mart 2024 01:00

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bursa mitingine büyükşehir belediyesi çalışanlarının ‘yoklama’yla götürüleceği öne sürüldü.

Erdoğan, partisinin yerel seçim çalışmaları kapsamında 28 Mart'ta Bursa’nın Gökdere Meydanı’nda düzenlenecek mitinge katılacak. 

Söz konusu miting için Bursa Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının yoklamayla mitinge katılacakları öne sürüldü. 

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, belediyedeki tüm güvenlik personeli ve amirlerinin (izinli olanlar da dahil) sivil kıyafetle katılacağı, yoklama alındıktan sonra miting alanına hareket edileceği bildirildi.

Habere göre, İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Mehmet Veysi Tutkun‘un belediye müdürlerine ‘miting bitiminde herkes bana görünüp öyle evine gidecek’ dediği aktarılan bilgiler arasında.

İletilen mesaj şu şekilde:

"Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş bu sabah tüm Daire Başkanları ve Müdürleri Merinos Kongre merkezinde topladı. Yarın Cumhurbaşkanın mitingine tüm personelin kesinlikle katılması talimatını vermiş. Bizim İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı, Müdürlere "miting bitiminde herkes bana görünüp öyle evine gidecek" demiş. Gerçekten katlanması çok zor bir durum. Anayasal bir suç işleniyor. İsmim gizli kalırsa ve sesimizi duyurursanız sevinirim."