Gündem

Erdoğan, partisinin Eskişehir ilçe adaylarını açıkladı | "CHP eski genel başkanı koltuğuna geri dönmek için çabalıyor"

Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve Özel'e yüklendi

28 Ocak 2024 14:27

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir aday tanıtım toplantısında, CHP'ye yüklendi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel için, "Işık hızıyla tek parti faşizminin kendinden başka kimseye tahammülü olmayan zihniyete büründü." diyen AKP lideri, önceki dönem CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için ise, "CHP içinde giderek artan ve bir tarafını da kendisinin oluşturduğu kavgayı gözlerden saklayarak sessiz sedasız yeniden genel başkanlık koltuğuna geri dönmek." ifadelerini kullandı. 

Partisinin Eskişehir İlçe adaylarını da açıklayan Erdoğan, "31 Mart eser ve hizmet belediyeciliğinin yükselişi olacaktır. Eskişehir Türkiye Yüzyılı belediyeciliğinin öncülüğünü yapacaktır." diye konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle: 

"Eskişehir'in 31 Mart'ta tercihini gerçek belediyecilikten yana kuracağından şüphe duymuyorum. 

31 Mart eser ve hizmet belediyeciliğinin yükselişi olacaktır. Eskişehir Türkiye Yüzyılı belediyeciliğinin öncülüğünü yapacaktır.

Biz milletimize aşığız. Biz ülkemize hizmet etmeye, şehirlerimize eser kazandırmaya meftunuz. Sürekli kendimizi kadrolarımızı programımızı, vizyonumuzu projelerimizi yenileyerek daha ileri yürüyerek yolumuza devam ediyoruz. 

Şu Eskişehir'e hızlı treni kim getirdi? Yollarıyla ilgili atılan adımlarda kimlerin imzası var? Bütün otoyollar, otobanları kim yaptı? AK Parti. Bundan sonra bir tarafı maalesef çorak ama bir tarafında da hem merkezi yönetim hem belediye el ele verdiği zaman Eskişehir'imiz yeniden ihya olur, ayağa kalkar.

Siyasi istikrarsızlık, ekonomik kriz döngüleriyle bu kötülüğü yaptılar. Hükümete geldiğimiz günden beri ülkemize kazandırdığımız demokrasinin yanında işte bu hain tuzaklarla da mücadele ettik. Son 10 yılda yaşadıklarımızdan bir tanesi başka ülkenin başına gelse emin olun yerle yeksan olurdu.

Özgür Özel ve Kılıçdaroğlu'na gönderme 

Güya değişim diye gelen CHP'nin yeni genel başkanı ışık hızıyla tek parti faşizminin kendinden başka kimseye tahammülü olmayan zihniyete büründü. Gerçi partisinde kimsenin kendisini takmadığı anlaşılıyor ama o bize höykürerek bu zaafını gizleyebileceğini sanıyor. Eski genel başkanı derseniz o da kendini tutmak için yarısı yalan yarısı yanlış ama tamamı da cehalet ürünü hezeyanlarla bize sataşarak gündemde kalmaya çalışıyor. Onun derdi de CHP içinde giderek artan ve bir tarafını da kendisinin oluşturduğu kavgayı gözlerden saklayarak sessiz sedasız yeniden genel başkanlık koltuğuna geri dönmek.

İlçe belediye başkan adayları açıklandı

Alpu: Alparslan Kokulu (MHP)
Beylikova: Vahit Kara
Çifteler: Kadir Bıyık (MHP)
Günyüzü: Hidayet Özmen (BBP)
Han: Bekir Belceli
İnönü: Serhat Hamamcı
Mahmudiye: Murat Uçarer
Mihalgazi: Zeynep Güneş
Mihalıççık: Halil Sami Barış (MHP)
Odunpazarı: Özkan Alp
Seyitgazi: Erhan Erden (MHP)
Sivrihisar: Hüseyin İlhan
Tepebaşı: Hamit Yüzügüllü