Gündem

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Bak bir sıçrarsın, iki sıçrarsın

Erdoğan Eskişehir'de halka hitap etti

21 Mart 2019 15:01

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile arasında başlayan Hatay'daki barajlara ilişkin tartışmaya ilişkin olarak, "Senin belediye başkanın da sana baka baka kararıyor tabii. 7 tane baraj var, 6'sını biz yaptık. Şimdi aynı şey burası için de geçerli. Açıklıyorum. Bak bir sıçrarsın, iki sıçrarsın. Aynen Man Adaları'nda da olduğu gibi orada da yargıya düşersin" dedi.

Öte yandan Eskişehir'de halka seslenen Erdoğan, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'i Eskişehirspor'a sahip çıkmamakla eleştirdi.

Mitinginde Yeni Zelanda'daki cami saldırısı görüntülerini bu kez sansürleyerek izleten Erdoğan, Kılıçdaroğlu için, "Utanmadan İslam dünyasından kaynaklanan terör diyor ya" ifadesini kullandı. Erdoğan devamında, "Bizimki de Türkiye'de ana muhalefetin başındaki aynı ifadeleri kullanıyor. Sen ne biçim adamsın be. Ya senin Avustralyalı bu ırkçı senatörden ne farkın var ya. O da aynı şeyi söylüyor, san de söylüyorsun. Sonra da utanmadan, sıkılmadan 3 tane adamını Yeni Zelanda'ya gönderiyorsun. Niye? Çünkü dostlar alışverişte görsün" diye konuştu.

Eskişehir'de halka seslenen Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"CHP Keban'a kurbağalara göl mü yapıyorsunuz diye karşı çıktı. CHP zihniyeti yapılan eserlere karşı çıkmıştır"

"Sanıyorlar ki seçimlerden sonra kendilerine gün doğacak.

"Bu adam herhalde bakar kör. Şimdi ben Türkiye'yi konuşmayacağım, sadece Eskişehir'de ne yaptık. Çünkü sayın büyükşehir belediyesi de, kendisi de Ak Parti iktidarına nasıl bakıyorsa hepsi aynı bakıyor. Eskişehir'e 22 katrilyon yatırım yaptık.

Büyükerşen'e: Eskişehirspor'a bile sahip çıkmıyor

"Ya buranın belediye başkanı bırakın böyle stat yapmayı Eskişehirspor'a bile sahip çıkmıyor. Eski stadın yerine yapacağım millet bahçesine başladık. 

"Birilerinin kapattılar açmazlar dediği eseri yeniden Eskişehirlilerin hizmetine sunuyoruz.

"Bay Kemal bu dünyada neler oluyor bitiyor senin haberin yok ya. 

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Bak bir sıçrarsın, iki sıçrarsın

"O senin klavuzlarına sor. Hatay için ne dedi biliyor musunuz? 'Açtım belediye başkanına sordum Hatay'da bunların yaptığı baraj var mı?' diyor. O da demiş ki 'Burada baraj yok ki.' Senin belediye başkanın da sana baka baka kararıyor tabii. 7 tane baraj var, 6'sını biz yaptık. Şimdi aynı şey burası için de geçerli. Açıklıyorum. Bak bir sıçrarsın, iki sıçrarsın. Aynen Man Adaları'nda da olduğu gibi orada da yargıya düşersin. 2.5 milyonu biliyorsunuz yargı cezasını verdi. O 2.5 milyonu Mehmetcik Vakfı'na hibe edeceğim.

"Utanmadan İslam dünyasından kaynaklanan terör diyor ya. (Erdoğan, Yeni Zelanda'daki cami saldırısı görüntülerini bu kez sansürleyerek izletti.) Bizimki de Türkiye'de ana muhalefetin başındaki aynı ifadeleri kullanıyor. Sen ne biçim adamsın be. Ya senin Avustralyalı bu ırkçı senatörden ne farkın var ya. O da aynı şeyi söylüyor, san de söylüyorsun. Sonra da utanmadan, sıkılmadan üç tane adamını Yeni Zelanda'ya gönderiyorsun. Niye? Çünkü dostlar alışverişte görsün. 

"Tek başına bu hadise bile bize iri, diri, kardeş, hep birlikte Türkiye olmamız gerektiği gerçekliğini göstermeye yeterli değil mi? 

 



 

CHP heyeti Yeni Zelanda'ya gitti