Seçim 2024

Erdoğan: Bütçe imkanlarımızı zorlayarak emeklilerimizin yükünü hafifletecek çeşitli adımları attık

"Enflasyonu indirmek bugünden yarına olacak bir şey değil"

Fotoğraf: AA

06 Mart 2024 18:00

T24 Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Elazığ mitingine katıldı. Mitingde konuşan Erdoğan, emeklilerin durumuna ilişkin olarak, "Enflasyonu indirmek bugünden yarına olacak bir şey değil. Amacımız vatandaşımızın aşına, ekmeğine, işine halel getirmeden enflasyonu tek haneli rakamlara düşürmektir. İnşallah biraz daha sabrederek bu hedefimize ulaşacağız. Nasıl daha önce enflasyonu uzun yıllar tek haneli rakamlarda tuttuysak aynısını yine başaracağız. Tüm bunları söylerken elbette her şey süt liman demiyoruz. Çalışanlar ve emeklilerimiz başta olmak üzere vatandaşlarımızın yaşadığı tüm sıkıntıları biliyoruz, görüyoruz. Bütçe imkanlarımızı zorlayarak emeklilerimizin yükünü hafifletecek çeşitli adımları attık, atıyoruz" dedi.

Mitingde ana muhalefet partisi CHP'ye dair de konuşan Erdoğan, "Deprem başta olmak üzere ülkenin onca derdi varken bölücü örgütün güdümünde hareket edenlerle kapalı kapıların arkasında arsa pazarlığı yapar gibi belediye başkan adaylığı, meclis üyeliği pazarlığı yapıyorlar. Şahsi kariyerleri, kendi çıkarları dışında rantı bol belediyeleri kapışmak dışında gündemlerinde hiçbir şey yok. Öyle bir hale geldiler ki millet pembe dizi izler gibi bunların kavgalarını izliyor" ifadelerini kullandı.

Burada konuşan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Durmak yok, durmak yok, durmak yok... Şurada bir şey yazıyor: 'Herkese bizden orcik, Özgür'e yok', 'Bu karizma halis mi reis?' Görüyorsunuz işte, karşınızdayım. 'Karizma desen var, icraat desen var', 'Deliler gibi aşığız sana, ille de sen ille de sen', 'Biz kazanmaya doyamadık, onlar kaybetmeye...' Maşallah, çok çok farklı pankartlar hazırlamışsınız.

Gakkoşlardan aynı dik duruşu 31 Mart'ta da bekliyoruz. Bu meydan bana Elazığ'ın gümbür gümbür geldiğini söylüyor. Gençler, kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Türkiye haritasının tamamını Cumhur İttifakı renkleriyle boyamaya hazır mıyız? Rabbim yol arkadaşlığımızı daim eylesin. 

Fotoğraf: AA

"Bunların inlerine bundan sonra da gireceğiz"

Elazığ bizden desteğini esirgemediği sürece hiç kimse Türkiye'nin bileğini bükemez. Zaten bükemiyorlar da. Sizlerden aldığımız güçle ülke ve millet düşmanlarına kaçtıkları dağları, saklandıkları mağaraları dar ediyoruz dar. Bunların inlerine giriyor muyuz, Gabar'da girdik mi, Tendürek'te girdik mi? Bundan sonra da gireceğiz.

"Artık terörle mücadeleyi sınırlarımızın ötesine taşıdık"

Bu ülkenin evlatlarına asla ihanet edilmez, edilemez. Sınırlarımız içinde veya hudutlarımız dışında nerede bir terörist varsa tepelerine tepelerine biniyoruz. Uzun yıllar terörle, çatışmalarla, karakol ve köy baskınlarıyla anılan yerlerde hamdolsun huzur ve güven hakim. Bir dönem teröristlerin cirit attığı dağlarımızda, Cudi'de, yaylalarımızda, bugün ülkemizin ve dünyanın farklı köşelerinden turistler korkusuzca geziyor. Girilemez denen ne kadar yer varsa hepsine girdik, hepsini temizledik. Yılın 365 günü, 7 gün 24 saat operasyonlarımız aralıksız devam ediyor. Artık terörle mücadeleyi sınırlarımızın ötesine taşıdık. Sınırlarımızın dışındaki terör bataklıklarını da yavaş yavaş kurutuyoruz. Birilerinin bölücü terör örgütüne Suriye'de bir teröristan kurdurma hayalleri vardı. Gerçekleştirdiğimiz harekatlarla bu planları yırtıp attık. Aynı şekilde Irak'taki operasyonlarımızda, hamdolsun, hedeflerimiz doğrultusunda başarıyla ilerliyoruz.

"Söz konusu vatanımızın bekasıysa gözümüz kimseyi görmez"

Emperyalistlerin tetikçiliğini yapan kiralık katil sürülerinin kökünü er ya da geç ama mutlaka kurutacağız. Batılı efendilerine güvenip de topraklarımıza göz dikenlerden, bizi bölmeye çalışanlardan bunun hesabını misliyle soruyoruz ve soracağız. Elazığ terörle mücadelede en çok şehit veren illerimiz arasında yer alıyor. Can verdiler ama cennet vatanımıza alçakları uğratmadılar. Türkiye üzerinden ameliyat yapılmasına müsaade etmediler. Borcumuzu terörü bitirerek ödeyeceğiz. Türkiye, terörle mücadele konusunda hiç olmadığı kadar kararlı. Söz konusu vatanımızın bekası, milletimizin huzur ve emniyetiyse bizim gözümüz kimseyi görmez. 

"KAAN'ı görüyor musunuz KAAN'ı? Nerede bu Cehape ya? "

Geçtiğimiz haftalarda 5. nesil savaş uçağımız KAAN gökyüzü ile buluştu mu? Türkiye böylece bu alanda dünyanın ilk 4 ülkesi arasında yer aldı. KAAN uçuyor, gökle buluştu. KAAN'ı görüyor musunuz KAAN'ı? Nerede bu Cehape ya? Nerede diğerleri? İnşallah 2028 yılında KAAN'ı savaş uçağı filomuza dahil etmeye başlıyoruz. 

"Ekonomimiz 6 Şubat depremlerine, bölgemizdeki çatışmalara rağmen büyüdü"

Ekonomimiz 6 Şubat'ta yaşadığımız depremlere, bölgemizdeki çatışmalara rağmen 2023 yılında yüzde 4 buçuk büyüdü. Bak büyüyoruz, milli gelirimiz ilk defa 1 trilyonu aşarak 1 trilyon 119 milyar dolara ulaştı. İhracatımız artmaya, cari açığımız istikrarlı bir şekilde iyileşmeye devam ediyor. İstihdam konusunda da hamdolsun güzel bir yerdeyiz.

"Tüm dünya gibi bizim de en büyük sıkıntımız enflasyonun tetiklediği hayat pahalılığı"

Merkez Bankamızın döviz rezervlerinde herhangi bir sorun yok. Yani ekonomimizin temel direkleri son derece sağlam, dirençli ve güçlü. Tüm dünya gibi bizim de en büyük sıkıntımız enflasyonun tetiklediği hayat pahalılığıdır. Covid salgını ve Rusya-Ukrayna arasında başlayan savaşın olumsuz etkileri ekonomide devam ediyor. Avrupa'sından Amerikası'na kadar bugün herkes çeşitli çareler arıyor.

"Enflasyonu indirmek bugünden yarına olacak bir şey değil"

Enflasyonu indirmek bugünden yarına olacak bir şey değil. Dahası dünyanın genel gidişatı da bu süreci oldukça zorlaştırmakta. Amacımız ivme kaybı yaşamadan, yani vatandaşımızın aşına, ekmeğine, işine halel getirmeden enflasyonu tek haneli rakamlara düşürmektir. İnşallah biraz daha sabrederek bu hedefimize ulaşacağız. Nasıl daha önce enflasyonu uzun yıllar tek haneli rakamlarda tuttuysak aynısını yine başaracağız. Tüm bunları söylerken elbette her şey süt liman demiyoruz. Çalışanlar ve emeklilerimiz başta olmak üzere vatandaşlarımızın yaşadığı tüm sıkıntıları biliyoruz, görüyoruz. Bütçe imkanlarımızı zorlayarak emeklilerimizin yükünü hafifletecek çeşitli adımları attık, atıyoruz. Bütçe imkanlarımız geliştikçe çok daha fazlasını yapacağız.

"Biz muhalefet gibi hayal taciri değiliz"

Emeklilerimizin şunu bilmesini isterim. Biz muhalefet gibi hayal taciri değiliz. Biz sırf oy uğruna milletimize yalan söyleyemeyiz, boş söz veremeyiz. Hep dürüst olduk. Yeter ki birliğimizi, beraberliğimizi muhafaza edelim.

"Şahsi kariyerleri, çıkarları, rantı bol belediyeleri kapışmak dışında gündemlerinde hiçbir şey yok"

Türkiye'yi tarihinin en büyük kalkınma ve yatırım hamlesiyle tanıştırdık. Rakiplerimiz ise son 21 yılı bizi engellemekle, yatırımlara kara çalmakla geçirdi. Bizim ak dediğimize kara diyerek, yaptıklarımızı eleştirerek, mahkeme kapılarında nöbet tutarak yıllarını harcadılar. Sorumlu siyaset nasıl yapılır bir türlü öğrenemediler. Armut piş, ağzıma düş anlayışının getirdiği tembellikten kendilerini bir türlü kurtaramadılar. Bugün de aynı tavrı sergiliyor, aynı iş bilmezlikle günlerini geçiriyorlar. Deprem başta olmak üzere ülkenin onca derdi varken bölücü örgütün güdümünde hareket edenlerle kapalı kapıların arkasında arsa pazarlığı yapar gibi belediye başkan adaylığı, meclis üyeliği pazarlığı yapıyorlar. Şahsi kariyerleri, kendi çıkarları dışında rantı bol belediyeleri kapışmak dışında gündemlerinde hiçbir şey yok. Öyle bir hale geldiler ki millet pembe dizi izler gibi bunların kavgalarını izliyor. Güya siyaset yapmaya yeltendiklerinde de tıpkı bedelli askerlik haklarını kullananlar gibi vatandaşımızın bir kesimine açıkça hakaret ediyorlar. Biz artık Cehape'nin başını çektiği muhalefetle ilgilenmiyoruz."