Dünya

Erdoğan'dan Putin'e tebrik telefonu: Ukrayna'da müzakere masasına dönülmesi için kolaylaştırıcı rolü oynamaya hazırız

18 Mart 2024 21:42

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeniden Rusya Devlet Başkanı seçilen Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, telefonda görüştüğü Rusya Devlet Başkanı Putin'i seçim zaferinden dolayı tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüşmede, Türkiye'nin, Ukrayna'da müzakere masasına dönülmesi konusunda her türlü kolaylaştırıcı rolü oynamaya hazır olduğunu ifade etti.

TIKLAYIN - "Ne adil, ne de özgür": Putin, "kontrollü muhalefetli" seçimlerde oyların yüzde 87'sini alarak 5. kez Devlet Başkanı seçildi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'da yapılan seçimleri şaşırtıcı olmayan bir şekilde ciddi bir farkla kazanarak Kremlin'deki 5. dönemine seçildi. Batı tarafından meşruiyeti olmadığı belirtilen seçimlerin sonuçlarına göre Putin, 2030'a kadar ülkeyi yönetmeye hak kazandı.

Sabah saat 7 itibariyle oyların yüzde 99.43'ü sayılırken Putin, oyların yüzde 87.32'sini aldı. ABD, seçimlerin "tabii ki ne özgür ne de adil olduğunu" söyledi. 

Pazar akşamı kampanya merkezinde zafer konuşması yapan Putin, Batı'dan bu tür eleştirilerin gelmesinin beklenmedik bir şey olmadığını ifade etti. Rus lider, "Ne istiyordunuz, bizi alkışlamalarını mı? Bizimle silahlı bir çatışma içindeler. Hedefleri gelişmemizi önlemek. Tabii ki her şeyi söyleyecekler" dedi.