Gündem

Erdoğan'dan kongre öncesi yoğun mesai

Erdoğan, AKP'li belediye başkanları ile bir araya gelecek, MKYK'ya başkanlık yapacak ve teşekkür ziyaretlerine başlayacak

19 Ağustos 2019 10:53

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 18. kuruluş yıl dönümü öncesi parti içindeki çalışmalarına hız verdi. Erdoğan, 21 Ağustos'ta AKP'li belediye başkanları ile bir araya gelecek;  başkanlara yeni döneme ilişkin beklenti ve taleplerini anlatacak.

Milliyet'ten Kıvanç El'in haberine göre, Erdoğan, toplantıda başkanlara tasarruf ve vatandaşın sorunlarıyla ilgili mesajlar verecek, vaat edilen projelerin takibini isteyecek. 

MKYK’da kongre gündemi 

Erdoğan'ın 23 Ağustos Cuma günü partisinin MKYK toplantısında eylüldeki kongre süreci ele alınacak. Erdoğan, MKYK toplantısının ardından partisinin 18. kuruluş yıl dönümü etkinliğine katılacak. Erdoğan’ın burada da bir konuşma yaparak özellikle son dönem yeni parti çalışmalarının konuşulduğu parti tabanına mesajlar vermesi bekleniyor. Erdoğan’ın cuma günü, akşam saatlerinde Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlıklarının mezuniyet törenine katılması da bekleniyor.

İlk teşekkür ziyareti Rize'ye

Erdoğan cuma akşamı ise Rize’ye gidecek. Erdoğan’ın seçimlerin ardından yapacağı ilk “teşekkür ziyareti” de baba ocağı Rize’ye olacak. 31 Mart seçimlerinde AK Parti Rize’de yüzde 72.99 oy oranına ulaşmıştı. 

Erdoğan, Rize’de cumartesi günü partililerle bir araya gelecek. Erdoğan’ın Artvin ve Trabzon’u da hafta sonu ziyaret etmesi ve vatandaşlarla bir araya gelmesi bekleniyor.

Ahlat'taki Cumhurbaşkanlığı Köşkü inşaatını inceleyecek

Erdoğan,  pazartesi günü ise Malazgirt Zaferi’nin 948. yıldönümü kutlamaları için Ahlat ve Malazgirt’te olacak. Erdoğan’ın, MHP lideri Devlet Bahçeli ile katılması beklenen kutlamalar çerçevesinde ilk olarak Bitlis’in Ahlat ilçesindeki Selçuklu Meydan Mezarlığı’nı ziyaret etmesi planlanıyor. Erdoğan’ın burada, geçtiğimiz yıl yapılması için talimat verdiği ‘Cumhurbaşkanlığı Köşkü’ inşaat çalışmalarını da inceleyecek.

Yeni partilerin manifestolarını eylül ayında ilan edeceği iddia ediliyor

AKP'de kongre hazırlıkları yapılırken, yeni parti kuracağı değerlendirilen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve kurucusu olduğu AKP'den istifa eden eski bakan Ali Babacan ve yeni parti kuracağı iddia edilen bir diğer isim eski başbakan Ahmet Davutoğlu'nun parti manifestolarını eylül ayında açıklayacağı kulislerde konuşuluyor.