Gündem

Erdoğan: Çocukların kulakları bomba sesleri ile değil, akranlarının neşeli sesleriyle çınlamalıdır

23 Nisan 2022 14:33

Cumhurbaşkanı ve AKP genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT'nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlediği çocuk şenliğine katıldı.

Erdoğan, "Bizim savaşları bitirmek krizleri sona erdirmek huzur iklimini genişletmek için gösterdiğimiz gayretin en önemli motivasyon kaynağı çocuklardır. Çocukların kulakları bomba sesleri ile değil akranlarının neşeli sesleriyle çınlamalıdır. Çocukların yürekleri tedirginliklerle değil sevgi coşku umutla çarpmalıdır. Çocuklar korkunun pençesinde değil huzurun kucağında uyumalıdır. Ankara'da toplanan TBMM'nin açılış tarihi bundan dolayı mili mücadelemizin en kritik dönüm noktası olan 24 Nisan'ın çocuklarımıza armağan edilmesinin ardında işte bu inanç  vardı" ifadelerini kullandı.

Erdoğan çocuklara, "Yarın hayatın farklı alanlarında söz, etki, yetki sahibi olduğunuzda sakın ola zamana yenik düşmeyin, sakın ola kirlenmeyin. Ailenize, arkadaşlarınıza, okulunuza sıkı sıkıya sahip çıkın. Teknolojinin imkanlarını kullanın ama asla onun esiri olmayın. Okulda size öğretilenleri mutlaka alın ama onunla sınırlı kalmayın. En iyi öğretici hayattır. Hayatla bağlarınızı asla koparmayın" diyerek seslendi.