Gündem

Erdoğan: Nerede CHP belediyesi varsa dökülüyor, rezalet

"(Mansur Yavaş) Bu beyefendi geldi geleli yollarda ne asfalt ne şu, ne bu hiçbir şey yok"

18 Mart 2024 16:41

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Keçiören'de Atatürk Cumhuriyet Kulesi Açılış Töreni'ne katıldı. CHP'ye yönelik eleştirilerine buradaki konuşmasında da devam eden Erdoğan, "Nerde CHP belediyesi varsa her taraf dökülüyor, rezalet" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Keçiören'de halka seslendi. Burada CHP'ye yönelik eleştirilerine devam eden Erdoğan, isim vermeden Yeniden Refah Partisi'ni de (YRP) hedef aldı. Erdoğan, "Bir de kazanmak değil, bize kaybettirmek için paçamıza yapışanlar çıktı. Kimler olduğunu biliyorsunuz değil mi? Ya biz kaybedince kazanacak olanlar kim, CHP ve DEM" ifadelerini kullandı. 

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satırbaşları şu şekilde:

"CHP zihniyetinin fetret döneminden Ankara'mızı kurtarmaya var mıyız?. Bunlardan hiçbir şey olmaz. Son dönemde projesizliği, esersizliği bir anlayışın öne çıkarılmaya çalışıldığını görüyoruz. Düşünebiliyor musunuz?. Yol yapmayan, verdiği sözleri tutmayan bir siyasetçi profili arzı endam etmeye başladı.  Bu beyefendi geldi geleli yollarda ne asfalt ne şu, ne bu hiçbir şey yok. Ben Ankaralıyım havalimanından şehir merkezine kadar ne yapıyorsak biz yapıyoruz. Siz zaten gerekli hesabı 31 Mart'ta sorarsınız. Ankara böyle, İstanbul böyle, İzmir böyle. Nerde CHP belediyesi varsa her taraf dökülüyor, rezalet.. Ankara fetret devrinden kurtulacak. Kayıp 5 yılı telafi edip kenti ayağa kaldıracağız.

Desteleri gördünüz değil mi, dolarları gördünüz değil mi? Hayırdır ya ne iş bu. Bu durum başka bir dönemde başka bir parti mensuplarının başına gelse, yer gök yıkılırdı.

Bir de kazanmak değil, bize kaybettirmek için paçamıza yapışanlar çıktı. Kimler olduğunu biliyorsunuz değil mi?. Ya biz kaybedince kazanacak olanlar kim, CHP ve DEM ..

Ekonomi mesajı

Bilhassa çalışanlarımızın ve küçük esnafımızın yaşadığı refah kaybını farkındayız. Hayat pahalılığı bizi hedeflerimizden uzaklaştırmadı. Birileri yine sinsi oyunlar üzerinde koşuyor. Uyguladığımız ekonomi programı üzerinde şüpheler oluşturarak seçim sonrası için felaket tellallığı yapanlar her zamanki gibi kısa vadeli vurgun amaçlıyor. Hem piyasaların hem vatandaşlarımızın gönlü rahat olsun. Cumhurbaşkanı Yardımcımızla, Hazine ve Maliye Bakanımızla diğer bakanlarımızla ekonomi programımızın başarısı için yoğun mesai sarf ediyoruz.

Milli gelirden istihdama, ihracattan kamu mali dengesine kadar tüm göstergeler hamdolsun doğru istikamette gittiğimizi gösteriyor. En büyük sorunumuz olan enflasyonun, yılın ikinci yarısından itibaren geçeceği hızlı düşüşü beraberce izleyeceğiz. Her bir vatandaşımızı hakkı olan güvenli, huzurlu, rahat hayat seviyesine kavuşturmak boynumuzun borcudur. Ülkemizi, geçtiğimiz 21 yılda üç kattan fazla nasıl büyüttüysek önümüzdeki dönemde iki kat daha büyütmekte kararlıyız.''