Seçim 2024

Erdoğan: Özgür Özel ve İmamoğlu milletten özür dilesin

20 Mart 2024 15:57

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Burdur’da partisinin mitingine katıldı. Para sayma görüntülerine ilişkin açıklama yapan Erdoğan, "Özgür Efendi yanına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nı da alsın, Türk siyasetine bulaştırdıkları bu lekeden dolayı milletten özür dilesin. Siyasi rüştünü ispat etmek istiyorsa beklenen tavır budur." ifadelerini kullandı. 

Erdoğan, geçtiğimiz gün CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in "Gençler, kendi geleceğinize el koymanızı bekliyoruz. Bütün partilerde '40 yaşın üstündekiler gitsin, 40 yaş altındakiler kalsın.' diye bir darbe yapılsa 'Ben buna varım.' derim" ifadelerine ilişkin  "Özgür efendi garip darbe açıklamaları yapıyor. Darbecilerden kendisine milli iradenin yerle yeksan edildiğine dair telefon gelecekmiş. Oda telefon geliyor diye sevinecekmiş. Özgür Efendi bıraksın darbe şakşakçılığını da içlerine kurt düşürdüğü CHP'li vatandaşlara karşı görevini yerine getirsin" dedi.

TIKLAYIN-49 yaşındaki Özel'den iddialı çıkış: Gençler "40 yaş üstündeki siyasetçiler gitsin" diye darbe yapsa ben buna varım

Erdoğan'ın satırbaşlarından öne çıkanlar şu şekilde:

"31 Mart'ta İnşallah yerel yöneticilerimizi belirleyeceğiz. Bundan 10 gün sonra sandık yine önümüze gelecek. Hangi zihniyet tarafından idare edileceğinizin tercihini yapacaksınız.  Burdur 31 Mart'ta Türkiye Yüzyılı şehirleri için kararlı mıyız?. Bunun için seçim gününe kadar ana kademe, kadın kolları kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Burdur ile birlikte Türkiye haritasını Cumhur İttifakı'nın renkleriyle boyamaya var mıyız?

"Türkiye istikrar adası olarak yükselmektedir"

11 ayın sultanı Ramazan'ın gelmesiyle hanelerimiz şenlendi. Sofralarımız bereketlendi. Türkiye hamdolsun istikrar adası olarak yükselmektedir. Esnafımız her sabah dükkanını gönül huzuruyla açıyor, çiftçimiz tarlasını rahatça sürüyor. Sanayicimiz, turizmcimiz geleceğe umutla bakıyor.

"Önceliğimiz deprem bölgesi"

6 Şubat depremlerinin yaralarını sarmaya çalışıyoruz. Bu yılın bütçesinde deprem çalışmaları için 1 trilyonun üzerinde kaynak tesis ettik. BU rakama belediyelerimizin, vakıflarımızın harcamaları dahil değil. Ülke olarak büyük bir imtihanla sınandığımız bir gerçektir. Açıkça ifade etmek isterim. Deprem bölgesini ayağa kaldırmadan hiçbirimizin gönlü rahat olmaz. Devlet olarak önceliğimiz deprem bölgesidir. 

"Emekli ikramiyesi açıklaması"

Emeklilerin bayram ikramiyeleri Nisan'ın ilk haftasında hesaplarına yatıracağız.

Deste deste para balyalarından yapılan kuleleri televizyonlardan izlediniz. Ortada nereden geldiği ve nereye gittiği  belli olmayan milyonlarca lira ve döviz var. Her televizyona çıkan farklı bir açıklama yapıyor. Acemi genel başkan dahil parti yöneticilerinin hepsi ayrı telden çalıyor.

Kemal Kılıçdaroğlu'na gönderme

Hiç kimse şüphe bulutları giderecek makul bir cümle kuramıyor. Meşur hesap uzmanı ortalıkta yok. E ben ne demiştim. 'bay bay Kemal' demiştim.

"Özgür Özel ve İmamoğlu özür dilesin"

Özgür efendi garip darbe açıklamaları yapıyor. Darbecilerden kendisine milli iradenin yerle yaksen edildiğine dair telefon gelecekmiş. Oda telefon geliyor diye sevinecekmiş. Özgür Efendi bıraksın darbe şakşakçılığını da içlerine kurt düşürdüğü CHP'li vatandaşlara karşı görevini yerine getirsin. Özgür Efendi yanına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nı da alsın, Türk siyasetine bulaştırdıkları bu lekeden dolayı milletten özür dilesin. Siyasi rüştünü ispat etmek istiyorsa beklenen tavır budur. Sadece şu olaylar bile farkımızı ortaya koymaya kafidir.