Gündem

Erdoğan: Bu hafta içerisinde büyük ihtimalle Putin’le bir görüşme yapacağız

02 Mayıs 2022 07:44

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le bu hafta bir görüşme gerçekleştirme ihtimallerinin olduğunu söyledi. 

Erdoğan, bayram namazının ardından açıklama yaptı. Erdoğan'ın açıklamalarından başlıklar şöyle:

"Sabrın sonu selamettir. Sabrettik ve bugün sosyal mesafeyi filan da bir kenara koyarak Büyük Çamlıca Camii’nde az önce rakamları aldım, 25 bin kişiyle bayram namazını kıldık. Bizde bayramlar kardeşliğin bir simgesidir. Bunu yaşamının huzuru, mutluluğu içerisindeyiz. Temennim o ki milletimizin beraberliğine, dirliğine, kardeşliğine vesile olacaktır.

Bakın biz burada bayramı eda ettik, ama şu anda silahlı kuvvetlerimizin en üst kademesi Şanlıurfa’da bir araya geldi. Bütün tugay komutanlarıyla beraber oldular. Ben de telefonla görüşmeyi yaptım. Her yerde birlik, beraberlik güçlenerek devam ediyor. Şu anda İçişleri Bakanımız ziyaretlerini gerçekleştiriyor.

"Cumartesi günü danışmanım İbrahim Kalın Bey ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Bey Kiev’e gittiler. Kiev’de görüşmeler yaptılar.  Oralardan bazı temennileri aldılar.  Bu hafta içerisinde büyük ihtimalle Putin’le bir görüşme yapacağız. Tahliyelerin hızlandırılması konusunda her türlü adımı atıyoruz, atmaya devam edeceğiz.

"Suudi Arabistan - Türkiye ilişkileri çok farklı bir konuma gelecek"

Sayın Putin bu konularda çok hassas. Elinden gelen desteği de vereceğini söyledi. Ama bu arada da biliyorsunuz Körfez ile ilgili çok olumlu gelişmeler var. Son olarak Suudi Arabistan ziyaretimiz önemli bir çıkış noktası olacak. Ben Suudi kardeşlerimizin de Türkiye'ye gelişleri çok daha artacaktır. Suudi Arabistan - Türkiye ilişkileri çok farklı bir konuma gelecek.

Suudi Arabistan'dan gelecek olan inşallah kardeşlerimizin, Türkiye'deki onların turizm anlayışı çok olumlu olduğu için de bu yaklaşım Türkiye'ye farklı yansıyacaktır. Ben bu turizm mevsiminin Türkiye'de çok çok olumlu geçeceğine inanıyorum. "