Gündem

Erdoğan: Bize bin kere diz çöktürdüklerini zannetseler de...

"Ordumuzun yerli ve milli vasfını güçlendireceğiz"

30 Ağustos 2018 19:46

Hava Harp Okulu'nun mezuniyet töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yeniden yapılandırma sonrası ilk mezunlarımızı veriyoruz" dedi. Büyük ve güçlü Türkiye'nin önünde kimsenin duramayacağını söyleyen Erdoğan, "Bize bin kere diz çöktürdüklerini zannetseler de bin kere ayağa kalkmaya devam edeceğiz" diye ekledi. 

Erdoğan'ın konuşmasının öne çıkan bölümleri şöyle: 

-Türkiye'nin sürekli darbe ve cunta üreten, vesayetin aracı haline gelen değil; ülkesini ve milletini en iyi şekilde savunacak bir orduya ve insan gücüne ihtiyacı vardır.

-Türkiye'nin diğer tüm kazanımları gibi Milli Savunma Üniversitesi ile kurduğumuz yeni sistemden de geriye dönüş kesinlikle mümkün değildir.

-Milli Savunma Üniversitemiz, önümüzdeki ekimde toplam 6 bin 125 Türk ve 22 ülkeden 661 misafir askeri öğrencisiyle yeni eğitim-öğretim yılına başlayacaktır.

-Asker millet kavramı, milletimizin ezanı, bayrağı, vatanı, devleti söz konusu olduğunda topyekun kıyama kalkan bir millet olduğunu anlatıyor.

-Ordumuzu FETÖ ve PKK başta olmak üzere terör örgütlerinin tasallutundan kurtarmakla kalmayacak,  yerli ve milli vasfını güçlendireceğiz.

-Türk Silahlı Kuvvetlerimizi sadece silahıyla, sadece insan gücüyle, sadece fiziki performansıyla değil, aynı zamanda hayata, dünyaya, ülkemize üstlenilen sorumluluklara bakış açısıyla da en ileri düzeye ulaştırmak noktasında kararlıyız.

-Büyük ve güçlü Türkiye'nin önünde duramayacaklar, bize bin kere diz çöktürdüklerini zannetseler de bin kere ayağa kalkmaya devam edeceğiz.