Seçim 2024

Erdoğan: İstanbul'un CHP'nin algı belediyeciliğiyle bir 5 yıl daha kaybetmeye takati kalmadı

30 Mart 2024 14:13

Seçim çalışmalarını İstanbul'da sürdüren AKP Genel Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefeti eleştirerek "İstanbul'un CHP'nin algı belediyeciliği ile bir 5 yılda daha kaybetmeye artık takatinin kalmadığını örnekleriyle anlatacağız.'' dedi.

Türkiye, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için yarın sandık başına gidiyor. Seçim çalışmalarını İstanbul'da sürdüren  Erdoğan, partisinin Arnavutköy ilçesindeki mitinginde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmalarından öne çıkanlar şöyle:

"Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Sizlerle beraber olmaktan memnuniyet duyuyorum. 14-28 Mayıs  seçimlerinde Arnavutköy, İstanbul'da bize en büyük desteği veren ilçelerimiz arasındaydı. Bazı adaylar var ya Arnavutköy'ün nerede olduğunu bilmez. Bu akşam kampanya bitiyor. Sandığa giderken, Arnavutköy'ü gerçek belediyeciliğe Murat Kurum kardeşime, ve Arnavutköy Belediye Başkan Adayı Candaroğlu'na  teslim ediyor muyuz?. Ana kademe çok çalışacak.

"Yaptığımız hastanenin yolunu bile yapamadılar"

Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ni yaptık şu anki belediye başkanı yolunu bile yapmadı. Onu da yine Ulaştırma Bakanlığı olarak biz yaptık. Arnavutköy'ün ben rekor kırarak örnek olacağına inanıyorum. İstanbul'u CHP'nin algı belediyeciliğiyle bir 5 yıl daha kaybetmesinin takatinin kalmadığını örnekleriyle anlatacağız. Murat Kurum kim benim kabinemde bakan arkadaşım. Şimdi de bakanlıktan aldık İstanbul'a belediye başkan adayı yaptık. 5 yıl İstanbul'a belediye başkanlığı yaptım bu Arnavutköy'ü belli bir seviyeye bu kardeşiniz getirdi. Belediyecilik nedir bunu biz biliriz. İnanıyorum ki yarın akşam Murat kardeşimi tercih ettiğimiz anda pazartesi gününden itibaren İstanbul bir başka güne açılacak.

"Kimi iş yapar, kimileri İsviçre'ye kayak yapmaya gider"

Kimi insan eser üretir, kimisi de sadece polemik peşinde koşar. Kimi insan iş yapar, kimi insan laf üstüne laf eder, kimileri de kayak yapmaya İsviçre'ye gider. İstanbul'u sel alır her taraf rezillik İstanbul'un belediye başkanı meydanda yok. İstanbul muradına erdiği zaman aynı zamanda kim kazanacak? Tüm kabine olarak hizmetinizde olacağız.

Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metrosu

Projenin Halkalı istikametindeki etabını da inşallah bir yıl içinde devreye almayı hedefliyoruz. Muhalefetin 'Buraya uçak inmez.' dediği, akla hayale gelmedik iftiralar attığı İstanbul Havalimanımız, ülkemizin gururu haline geldi. Şayet biz muhalefetin takoz siyasetine boyun eğip geri adım atsaydık, ne bu yatırımlar hayata geçerdi ne de vatandaş hizmet alırdı."