Gündem

Erdoğan: Ankara ve İstanbul'da kaybetmedik, kazandık; hedefleri bizi iktidardan indirmek ama başaramayacaklar

12 Haziran 2019 21:29

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçimleriyle ilgili olarak, "Milletin verdiği kredi sonsuz değil, verdiğimiz sözleri tutmamız gerekiyor. Ankara ve İstanbul'da kaybetmedik, kazandık. Hedefleri bizi iktidardan indirmek ama başaramayacaklar." dedi.

"Bugüne kadar milletimize hep gelişme, büyüme, zenginlik, huzur, istikrar, aydınlık bir gelecek vadettik ve bunu da yaptık." ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ankara'da da, İstanbul'da da yanılmayalım, biz kaybetmedik, her iki yerde de biz kazandık." şeklinde konuştu.

Erdoğan, S-400'ler meselesiyle ilgili de "Türkiye S400 savunma sistemlerini alacaktır demiyorum, almıştır. Biz bu işi bitirdik" ifadesini kullandı.

AKP grup toplantısında konuşan Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

-"Milletin verdiği kredi sonsuz değil, verdiğimiz sözleri tutmamız gerekiyor. Ankara ve İstanbul'da kaybetmedik kazandık."

 "İstanbul ve Ankara'da vitrin anlamında kayıp yaşadık ama ilçe ve meclislerde seçimi kazandık"

"Seçilen başkanları doğru iş yapmazlarsa çalıştırmayız. Doğru iş yaparlarsa destekleriz. Milletimiz destek verdiği sürece bu kutlu yolda mücadeleyi sürdüreceğiz."

"Hedefleri bizi iktidardan indirmek ama başaramayacaklar."

"Seçilen başkanları doğru iş yapmazlarsa çalıştırmayız. Doğru iş yaparlarsa destekleriz. 

"Milletimiz destek verdiği sürece bu kutlu yolda mücadeleyi sürdüreceğiz."

"Ülkemizin yaşadığı sıkınıtlar tesadüfi değil, aksine hepsi birbiriyle bağlantılı."

"Bizim müttefikimiz on binlerce TIR ile teröristlere Suriye'ye silah gönderdi."

"Hedefleri bizi iktidardan indirmek ama başaramayacaklar."

"Bunların Türkiye'deki tek hedefleri nedir biliyor musunuz? Acaba AK Parti'yi biz iktidardan nasıl indirebiliriz? Dertleri bu ama indiremeyecekler. Buna güçleri yetmez."

"Teröristlerin inlerine indik, şimdi de kaçacak delik arıyorlar."

"Biz onlarla da çalıştık. Ne yaptıklarını biliyoruz. Sivil hayata geçtikten sonra da yazıyorlar, çiziyorlar."

"Türkiye S400 savunma sistemlerini alacaktır demiyorum, almıştır. Biz bu işi bitirdik."

"(S-400) Uygun fiyatla olmanın yanında ortak üretime de geçebilme sözünü alarak sözleşmemizi imzaladık. İnşallah kısa zamanda da geliyor."

"Hiçbir şeyin ve hiç kimsenin milletimize verdiğimiz sözleri yerine getirmemizin önüne geçmesine müsaade etmeyeceğiz."

"Türkiye'ye ekonomik tuzaklarla diz çöktüreceklerini sananlar bu milleti hiç tanımamışlar. Biz gerektiğinde 'kan kusup kızılcık şerbeti içtik' diyen, gerektiğinde istiklali için canını ve malını ortaya koymaktan çekinmeyen bir milletin kendisiyiz."

"Suriye'de sınırlarımız boyunca oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu, Cerablus-Afrin hattında, Kuzey Irak sahasında nasıl kırdıysak Fırat'ın doğusunda da aynı şekilde paramparça edececeğiz."

"(F-35 projesi) Başkan Sayın Trump'la ay sonu Japonya'da bir arada olacağız, orada zaten kendileriyle ayrıca görüşmemiz var. Orada da bu konuları inşallah karşılıklı olarak görüşeceğiz."

"Bu yapıdan bir şeyler koparacağını zannedenler geçmişte de bu tür yollara başvurdular ama onlardan şu anda hiçbir şey kalmadı."

"Hepsi de gayet açık olan bu mesajların, muhataplarımız tarafından doğru bir şekilde anlaşılacağını ümit ediyorum."

Yeni askerlik sistemi

"Yeni askerlik sistemiyle yükümlülerin yarısı terhis edilecek yarısı kalacak. Dolayısıyla sınırlarımızda hiçbir aksaklık yaşanmayacaktır. Bu düzenleme bir yandan profesyonel askerliği yaygınlaştıracak bir yandan da bu vatanın bütün evlatlarının askerlik eğitiminden geçecek şekilde planlandı.

Yeni sistemle TSK'da zafiyet oluşacağı iddialarının hiçbir temeli yoktur."