Seçim 2024

Erdoğan, Ağrı'da: CHP'li belediye başkan adaylarının ırkçılık söylemlerine seslerini çıkarmayanlar mı sizin hakkınızı savunacak?

"Yaptığımız hizmetlere 31 Mart'tan sonra belediyelerimizle işbirliği için de çok daha fazlasını ekleyeceğiz. Bu kardeşiniz cumhurbaşkanı ve Cumhur ittifakıyla beraber durmak yok"

14 Mart 2024 15:10

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Ağrı mitingine katıldı. Burada konuşma yapan Erdoğan, "CHP'li belediye başkan adaylarının buram buram ırkçılık ayrımcılık tüm söylemlerine seslerini çıkarmayanlar mı sizin hakkınızı savunacak?" dedi.

TIKLAYIN-CHP'nin Afyonkarahisar adayı Burcu Köksal: Seçildiğimde belediyenin kapıları, DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacak

CHP'ye yönelik eleştirilerine devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ağrılılara seçim mesajı da verdi. Yaptıkları hizmetleri videolu mesajla gösteren Erdoğan, "Yaptığımız hizmetlere 31 Mart'tan sonra belediyelerimizle işbirliği için de çok daha fazlasını ekleyeceğiz. Bu kardeşiniz cumhurbaşkanı ve Cumhur ittifakıyla beraber durmak yok" ifadelerini kullandı.

Erdoğan,  benzer ifadeleri geçtiğimiz ayda partisinin Antalya mitinginde de kullanmıştı. "Bu kardeşiniz Cumhurbaşkanı olarak bu ülkenin başında mı? Başında. Ayrıca Cumhur İttifakı olarak kabine inşallah bizde mi?. Şimdi Cumhur İttifakı ve şu anda da hükümet olarak iş başında olduğumuza göre yerel yönetimi de 31 Mart’ta bize teslim ettiğinizde ülkeyi biz uçurmaya devam edecek miyiz?" diyen Erdoğan, muhalefetin tepkisini çekmişti.

TIKLAYIN-Erdoğan'dan "seçim" mesajı: Hükümet olarak iş başında olduğumuza göre yerel yönetimi de 31 Mart’ta bize teslim ettiğinizde ülkeyi uçurmaya devam edecek miyiz?

Ağrı mitinginde konuşan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

"Ağrılı kardeşlerim 2019 Mahalli İdareler Seçimleri’nde tercihini AK Parti’den yana yaparak muhabbetimize karşılık vermiştir. Geçtiğimiz mayıs ayındaki seçimlerde arzu ettiğimiz neticeleri alamamış olsak da Ağrı’nın 31 Mart’ta tercihini AK Parti’den yana yapacağına inanıyorum.

Mitingde 40 bin kişinin olduğuna dair bilgi aldım. Bu 40 bin kişiyle 31 Mart'a yürüyor muyuz?. Dün silah zoruyla yaptıklarını bugün örtülü baskıyla, tek parti faşistleriyle gizli saklı ittifaklar kurarak gerçekleştirmek istiyorlar. Bu uğurda yasakların sembolü olan CHP'ye bile yedek tekerlek yapacak duruma düştüler. Artık demokrasiyle, eğitimden sağlığa tüm kalkınma alt yapısıyla yepyeni bir Türkiye var. 

Parasını verenin tepe tepe kullandığı terör örgütünün bu ülkenin insanıyla herhangi bir derdi olmadığı ortaya çıktı. Sırtını örgüte dayayan siyasi temsilciler de İstanbul’da ve başka yerlerde kirli pazarlıklarla kendi ikballerini kotarmanın peşindeler.

CHP'ye eleştiriler

CHP’li belediye başkan adaylarının buram buram ırkçılık kokan tüm söylemlerine seslerini çıkarmayanlar mı sizin hakkınızı savunacak? Ağrı’yı ve bu bölgeyi arka bahçeleri olarak kabul edip, batıya şirin gözükmek için kendi ülkesine saldırılar yapanlar mı Ağrılı kardeşlerimin geleceğini inşa edecek?

Hiç bunların iradenizi istismar etmeyi amaçlayan turistik geziler haricinde samimiyetle halinizi sormak için Ağrı’ya geldiğini gördünüz mü? Şu ulu Ağrı dağına, Aladağlara teröristlere selam vermek dışında hayırlı bir nazarla bakanı gördünüz mü?

Bunlar için önemli olan tek şey İstanbul'daki, Brüksel'deki, Berlin'deki, Washington'daki ağababalarından aldıkları emirlerdir. Zaten fırsatını bulan da soluğu orda alıyor.

"Yaptığımız hizmetleri başınıza kakmadık"

Ne yaparsak yapalım hepsini lütuf değil vazife olarak gördük. Asla yeter demedik. Hele hele bunları sizin başınıza asla kakmadık. Sizi ananızın ak sütü gibi helal olan hizmetlere kavuşturmak için çıtayı hep daha yükseğe koyarak bugünlere geldik.

Seçim mesajı

Biz Ağrı'ya güveniyoruz. Ağrı'nın da bize güvenmesini istiyoruz.Yaptığımız hizmetlere 31 Mart'tan sonra belediyelerimizle işbirliği için de çok daha fazlasını ekleyeceğiz. Bu kardeşiniz cumhurbaşkanı ve Cumhur ittifakıyla beraber durmak yok

Konya'daki uçak kazası

Bu sabah Konya’da düşen askeri eğitim uçağımızdan dolayı Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve milletimize geçmiş olsun diyorum. Pilotumuzun sağ olarak kurtulduğu kazada bir iş makinesi operatörü kardeşimiz vefat etti. Mekanı cennet olsun."