Gündem

Erdoğan: Taksim'de güya kadınlar günü için bir araya gelen bir grup ezana sloganlarla, ıslıklarla terbiyesizlik etti

"Ezana sahip çıkmayanlar, düşman kapımıza dayandığında onları alkışlar"

10 Mart 2019 13:33

T24 Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8 Mart’ta Taksim’de polisin biber gazı ve plastik mermilerle sert bir şekilde müdahale ettiği eylemle ilgili konuştu. Erdoğan, bütün eylem boyunca ıslıkların çalındığı akşamda çekilen kısa bir videoyu halka izletirken, “CHP ve HDP’nin öncülüğünde bir grup güya kadınlar için Taksim'de bir araya geldi, ezana ıslıklarla terbiyesizlik ettiler. Bunlar hiç İstiklal Marşı okumamışlardır. Ezana sahip çıkmayanlar, düşman kapımıza dayandığında onları alkışlar” dedi. Erdoğan ayrıca 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü Taksim'de kutlayan kadınların "ezan ve bayrak düşmanı" olduğu görüşünü dile getirdi.

Polis, İstanbul'da 2003 yılından beri her sene düzenlenen 8 Mart Feminist Gece Yürüyüşü'ne biber gazı ve plastik mermi ile müdahale etmişti. Saat 19.30’daki başlama saati öncesinde İstiklal Caddesi'ni hem Taksim Meydanı hem Tünel tarafından geçişi kapatan polis, yaklaşık bir saatlik bekleyişin ardından Fransız Kültür Merkezi önünde toplanan binlerce kadını biber gazı ve plastik mermi kullanarak ara sokaklara ve paralel caddelere dağıtmıştı. Eylemde bulunan kadınlar, polisin sert müdahalesi sırasında izdiham yaşandığını, ezan sesinin duyulmadığını belirtiyor. Kadınlar, ıslıkların ezana değil barikata, kadınların yürüyüşlerini engelleyenlere olduğunu ifade etti.

TIKLAYIN - Polisin 8 Mart Feminist Gece Yürüyüşü'ne müdahale anı

Adana'da halka seslenen Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"İllet, zillet ittifakı olarak değil, Ak Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi olarak pazara kadar değil mezara kadar inşallah. Demokrasinin zaferini 31 Mart akşamı Adana'da ilan edecek miyiz? İnşallah Adana'da 31 Mart akşamı zillet, illet onları ayaklarımızın altına alacağız.

"CHP ve HDP’nin öncülüğünde Taksim'de güya kadınlar günü için bir araya gelen bir grup ezana, sloganlarla, ıslıklarla terbiyesizlik ettiler. Buyurun CHP'nin il başkanı da orada. (Erdoğan, bu sırada kısa bir video izletti) Ülkemizin ve milletimizin geleceği açısından nasıl bir seçim olacağını gösteriyor. Biz gönül belediyeciliği diyoruz. Biz milletimize herkesi kucaklayan bir belediye yönetimi tahayyül ediyoruz. Onlar ise bayrağımıza ve ezanımıza saygısızlık yaparak istikbalimize saldırıyorlar. Bunların tek ittifakı ezan ve bayrak düşmanlığıdır. Emin olun bunlar hiç İstiklal Marşı'mızı okumamışlar. HDP kongrelerinde İstiklal Marşı'nı okuyor mu? Şimdi korka korka Türk Bayrağı asıyorlar. Daha önce asmıyorlardı. Bunlar kalpleriyle, zihinleriyle bu vatana bağlı değiller. Bunlar anlaşılan o ki, merhum Arif Nihat Asya'nın Bayrak şiirini de hiç okumamışlar. Ezana sahip çıkmayanlar, düşman kapımıza dayandığında onları alkışlar.

"Bu ülkede vatan, millet, bayrak, ezan düşmanı kim varsa hepsinin karşısında olmak bizim boynumuzun borcudur. 3-5 oy için onlara göz yumarsak ecdadımızın da çocuklarımızın da yüzüne bakamayız. 31 Mart'ta milletimiz bunlara hak ettiği dersi verecektir.

"31 Mart akşamı zillet ittifakını çıldırtacağız. 4,5 yıl daha ülkemin başındayım. Adana'da da büyükşehir ve ilçe belediyeleriyle bu hizmeti vermeye devam edecek.

Son 17 yılda Adana'ya 45 katrilyon yatırım yaptık. Adana da 6 bin 250 kişilik yeni yurt binaları da açacağız. Bu yıl içinde stadyumu tamamlıyoruz, eski stadyumun yerine de millet bahçesi yapacağız."