Seçim 2024

Erdoğan: Mayıs seçimlerinden sonra suçu Kemal Kılıçdaroğlu'na atıp kendilerini temize çıkardı

"Ankara bir 5 yıl daha böyle yönetilmeyi kaldıramaz. Ankara'nın 'Yavaş'lıktan kurtulması, bir an önce hızlanması gerekiyor"

19 Mart 2024 15:50

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mamak'ta Toplu Açılış Töreni'ne katıldı. Burada yaptığı konuşmada CHP'yi eleştiren Erdoğan 28 Mayıs seçimlerini hatırlatarak, "Seçimlerinden sonra suçu aday zata atıp kendilerini temize çıkardılar. Ne oldu 6'lı masa?" dedi.

"Son 5 yılda Ankara’nın nasıl bir hizmetsizlik girdabına düştüğünü sizler çok iyi biliyorsunuz" diyen Erdoğan'ın Ankara'nın bir 5 yıl daha mevcut yönetimle yönetilmeyi kaldıramayacağını iddia etti. Erdoğan, " Ankara'nın 'Yavaş'lıktan kurtulması, bir an önce hızlanması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Burada konuşan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Aklım fikrim Ankara. Ne dediler 35 bin şu an karşımda 35 bin Mamaklı var. Yardımlaşma ve dayanışmaya her zamankinden çok daha fazla ihtiyacımız olan günlerden geçiyoruz. Bugün Mamak'ta tamamlanan eser, yatırım ve hizmetlerin toplu açılışını yapmak üzere biradayız. Mamak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde şahsıma yüzde 49 oranında oy verdi. Teşekkür ederim.

"Ne oldu Altılı Masa?"

Bizim siyaset geleneğimizde beklentiler karşılanmayınca muhalefetin yaptığı gibi suçu millete atmak yok. Muhalefet mayıs seçimlerinden sonra suçu aday zata atıp kendilerini temize çıkardılar. Ne oldu 6'lı masa?.

Şu anda karşımda 35 bin Mamaklı var. Amasız ve şartsız ve daima. Ne diyorlar Milliyetçi olup DEM'lemek yok. Demlemek bizim Rize çayında olur. 

Biraz geriden gelmiş olsa da Mamak yarışta giderek öne geçen bir ilçemiz haline gelmiştir. Modern binaları ile yeşil alanları ile spor tesisleri ile ilçemiz göz dolduruyor. Özellikle belediye yatırımlarında ilçemiz Ankara'da bir başarı hikayesi olarak kendinden söz ettiriyor. Mamak Belediyemizin ilçemize kazandırdığı 52 kalem yatırımı sizlerin hizmetine veriyoruz. Bakanlıklarımızın yaptığı eserleri de bugün resmen hizmete alıyoruz.

Bizde siyaset bir bayrak yarışıdır. Bu seçimlerde Mamak’ta bayrak değişimine gittik. Belediye başkanı olarak görev yapan Murat Köse kardeşimizin yerine Asım Balcı kardeşimizi aday gösterdik. Murat kardeşimize, ilçemize hizmetleri dolayısıyla teşekkür ediyorum. Kendisiyle olan dava arkadaşlığımızı inşallah başka alanlarda devam ettireceğiz. Cumhurbaşkanı olarak her an Asım kardeşimin yanında olacağım, Turgut kardeşimin yanında olacağım. Onlarla beraber bu yolculuğa devam edeceğim.

CHP'ye eleştiriler

31 Mart öncesinde de siyasi rekabeti siyasi husumete dönüştürmeye çalışanlar var. Tek partinin günümüzdeki temsilcisi CHP, ırkçılık, ayrımcılık ve bölücülükte yine kendi kötü geçmişi ile yarışıyor. Lafa gelince sağda solda ahkam keserler. İnsanlarımızı kökenleri üzerinden ayrıştırmadan da duramazlar.

Çorum olaylarını, Maraş olaylarını yaşamış bir milletiz. Sivas olaylarında ciddi provokasyonlara maruz kalmış bir ülkeyiz. Gezi'de sokaklarımızın nasıl karıştırıldığını hepimiz hatırlıyoruz. Haftalarca sokaklarımızı terörize ettiler. Bu kaos girişiminin önüne geçtik. Hangi inanca, kökene mensup olursa olsun 85 milyonu kimsenin bölemeyeceğini içimizdeki fitne tüccarlarına gösterdik.

Bu ülkede benzer senaryoların tekrar yaşanmasına izin veremeyiz. Her kim mezhebi kimliği üzerinden siyaset yapıyorsa bu ülkenin iyiliğini istemiyor demektir.

Aramıza nifak sokmaya çalışanlara karşı uyanık olacağız. Sizlerden AK Parti'nin ve Cumhur İttifakı'nın kardeşlik siyasetine sahip çıkmanızı istiyorum.

"Ankara'nın "Yavaş"lıktan kurtulması gerekiyor"

Son 5 yılda Ankara’nın nasıl bir hizmetsizlik girdabına düştüğünü sizler çok iyi biliyorsunuz. Havalimanından buralara kadar Allah aşkına yolların asfaltlanması diye bir şey var mı?. Ankara'da metro adına ne varsa hepsi bizim yaptıklarımız. Taş üstüne taş koymamakla övünen beceriksizlik bir yönetim var. Ankara bir 5 yıl daha böyle yönetilmeyi kaldıramaz. Ankara'nın 'Yavaş'lıktan kurtulması, bir an önce hızlanması gerekiyor. 

Mamak 31 Mart'ta tercihimizi Cumhur İttifakı'ndan yana yapıyor muyuz. İşte benim inandığım Mamak budur."