Gündem

Erdoğan ABD'de konuştu: Bugün Amerika İslam Toplumu 11 Eylül öncesine göre daha güçlüdür

23 Eylül 2019 01:28

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 74'üncü Genel Kurulu'na katılmak üzere ABD'nin New York kentinde yaptığı konuşmada Amerika İslam Toplumu 11 Eylül'deki terör saldırıları öncesindeki döneme göre daha güçlü olduğunu söyledi. Erdoğan, "Bugün Amerika İslam Toplumu gerek siyasi, gerek ekonomik, gerek sivil inisiyatif açısından, hepsinden önemlisi ahlaki ve söylem üstünlüğü bakımından 11 Eylül öncesine göre çok daha güçlüdür" diye konuştu. 

ABD gezisinde Fethullah Gülen'in iadesiyle ilgili girişimlerde de bulunduklarını ifade eden Erdoğan, "Adalet önünde hesap verene kadar peşlerini bırakmayacağız. Pensilvanya’daki terörist başının ülkemize iade edilmesi, konusunda gerekeli adımları attık, atmayı sürdürüyoruz" dedi. 

"Terör örgütlerini TIR’lar dolusu silaha boğanların dökülen her damla Müslüman kanında payı olduğunu gayet iyi biliyoruz"

Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi'nce düzenlenen etkinlikte konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları şöyle: 

-El-Kaide, DEAŞ, Boko Haram, Eş-Şebab, FETÖ gibi katil sürülerinin eylemleri bize zarar vermesinin yanında İslam düşmanlarına da istismar zemini sunuyor. Bizim Müslümanlar olarak başka din mensuplarıyla bir arada, barış içinde yaşama problemimiz yoktur, hiçbir zaman da olmamıştır. Hiç kimse Batılı ülkelerde artan İslamofobia, antisemitizme, mülteci ve yabancı karşıtlığına bigane kalamaz.

TIKLAYIN - ABD'de bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump'la telefonla görüştü

-Terör örgütlerini TIR’lar dolusu silaha boğanların dökülen her damla Müslüman kanında payı olduğunu gayet iyi biliyoruz. Ancak her fırsatta diğer ülkelere demokrasi, hukuk ve insan hakları dersi verenler maalesef bunları göremiyor, görmek istemiyor. Kendi hakları konusunda aslan kesilenler, söz konusu Müslümanlar olunca üç maymunu oynuyor.

"Birileri istemese de Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın, Mısır Cumhurbaşkanı Mursi’nin hakkını aramaya devam edeceğiz"

-Hiçbir güç hiçbir tehdit bizi Filistin'in, ilk kıblemiz Kudüs-ü Şerif'in hukukunu korumaktan alıkoyamaz. Kudüs davası yalnızca Filistin'deki bir avuç Müslümanın değil sayısı 1,7 milyarı bulan İslam aleminin onuru, namusu, harim-i ismetidir.

-Birileri istemese de Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın, Mısır Cumhurbaşkanı Mursi’nin hakkını aramaya devam edeceğiz.

-15 Temmuz gecesi 251 insanı şehit eden bu terör örgütünün maskesini tüm dünyada indireceğiz. 2 bin 193 gazimizin kanını yerde bırakmayacağız. Adalet önünde hesap verene kadar peşlerini bırakmayacağız. Pensilvanya’daki terörist başının ülkemize iade edilmesi, konusunda gerekli adımları attık, atmayı sürdürüyoruz.