Gündem

Erdoğan'a yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak yazarı Karaman: Hz. Ömer’den bekleneni iktidardan ve Sayın Cumhurbaşkanımızdan bekliyorlar

Erdoğan - Hayrettin Karaman

15 Kasım 2020 14:00

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yakınlığıyla bilinen, Yeni Şafak gazetesinde yazılarına 25 yıl sonra sona erdiren ve soru-cevap yazıları yazmaya başlayan Hayrettin Karaman, "Hz. Ömer’den bekleneni iktidardan ve Sayın Cumhurbaşkanımızdan bekliyorlar" görüşünü savundu. 

Karaman yazısında, "Hem WhatsApp gruplarında hem de köşeme gelen sorularda -kötü niyetli olanları atlıyorum- iyi niyetli oldukları konusunda hüsnüzannım olan birçok Müslüman, ayaklarının bastığı zemini görmeden, dünya ve Türkiye’nin içinde bulunduğu reel durumu hesaba katmadan neredeyse Hz. Ömer’den bekleneni iktidardan ve Sayın Cumhurbaşkanımızdan bekliyorlar." düşüncesini dile getirdi.

Karaman, "Peki, bu beklenti gerçekçi mi? Elbette değil. Evet, yapılan bazı önemli değişiklikler var ama bunlar her şeye rağmen içeride ve dışarıdaki ötekilerin tahammül edebildikleri değişikliklerdir. Mesela “Musul bizim” deyip geri almaya kalkışsak bunu dışarıdaki ötekiler engeller. Anayasa’nın ilk dört maddesini ve bunlara ilişkin diğer maddelerini -İslâm’a göre olmak bir yana- gerçek demokrasiye göre değiştirmeye kalkışsak bunu da içerideki muhalifler engeller (Burada muhaliflerden maksadım yalnızca siyasi partiler değildir)." ifadesini kullandı. 

Karaman yazısında şunları kaydetti: 

"AK Parti iktidara geldiğinde ülkede maddi ve manevi pek çok ıslahata ihtiyaç vardı. Benim de katıldığım birçok Müslüman şu üç problemi çözüme kavuştursa günahıyla sevabıyla bu yükü yüklenmeye (parti kurup iktidara gelmeye) değer diyor ve ondan öncelikli olarak bunu bekliyorduk: Başörtüsü yasağının kaldırılması, İmam-Hatip ve diğer meslek okulları mezunlarına, üniversiteye giriş imtihanında uygulanan zulmün kaldırılması, okullara seçmeli/ihtiyari İslâm din derslerinin konması. AK Parti maddi ıslahat bakımından hayal edilemeyen hedefleri gerçekleştirdi; bu yolda azimle ve başarı ile ilerliyor."