Gündem

“Erdoğan’a yakın bir milletvekili : ’50+1’ tartışmasını kim başlattıysa kesinlikle dostumuz değil”

"Cumhurbaşkanımız gücünü kaybetmiş gibi bir algıya yol açtı"

03 Ekim 2019 12:55

HaberTürk yazarı Sevilay Yılman, Türkiye Büyük Millet Meclisi resepsiyonunda Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’a yakın bir milletvekili ile görüşmesini yazdı. Yılman, Erdoğan’a yakın milletvekilinin cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki barajın ’50+1’ den yüzde 40 düşürülmesi tartışmasına ilişkin, “Bu tartışmanın fitilini kim ateşledi ve kim Sayın Cumhurbaşkanımıza bu konuda açıklama yaptırdı ise kesinlikle dostumuz değil!” dediğini söyledi.

Yılman yazısında şu ifadeleri kullandı:

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 50 artı 1’den geri dönüşe dair tartışma ile ilgiliydi.

Resepsiyondaki herkesin dilinde bu vardı neredeyse.

Ve enteresan yorumlar da benzeşikti.

İktidara yakın olsun olmasın gazetecisi de siyasetçisi de bu tartışmanın AK Parti’ye, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a zarar verdiği yönde görüş belirtiyordu.

İsim yazmam mümkün olmadığı için kusura bakmayın ama mesela Erdoğan’a çok yakın bir milletvekili... Hem de partide kritik bir görevde olan bir siyasi...

Aynen şunu dedi; “Bu tartışmanın fitilini kim ateşledi ve kim Sayın Cumhurbaşkanımıza bu konuda açıklama yaptırdı ise kesinlikle dostumuz değil! Çünkü sanki AK Parti ve dahası Cumhurbaşkanımız gücünü kaybetmiş ve bundan ürkmüşüz de bunun için % 40 formülü arayışına girmişiz gibi bir algının oluşmasına hizmet etti. Yanlış oldu!”

Yazının devamı için tıklayın

Ne olmuştu? 

AKP'nin kurucularından Faruk Çelik, Cumhurbaşkanı seçilmek için gereken yüzde 50+1 oranının değiştirilmesi önerisinde bulundu.

Çelik, "İlk turda yüzde 40 ve üzeri oy alan seçilsin. Yüzde 50+1 formülü Türkiye'yi yorar" ifadelerini kullandı.

60, 61, 62. hükümetlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve Devlet Bakanı, 64. hükümette de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı koltuklarında oturan Çelik, şu anda Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor.