Gündem

Erdoğan, 5 üniversiteye rektör atadı

29 Nisan 2019 12:58

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 5 üniversiteye yaptığı rektör atamalarına ilişkin kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Munzur Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Ubeyde İpek ve Muş Alparslan Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat atandı.

Antalya AKEV Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Kamile Akgül'ün, İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Murat Aşkar'ın ve Ostim Teknik Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Murat Ali Yülek'in ataması gerçekleştirildi.

Yolsuzlukla gündeme gelmişti

Rektörlüğü boyunca ihraçları, öğrencilere yönelik disiplin soruşturmalarının yanı sıra kız kardeşi ve yeğeni için açtırdığı kadro iddialarıyla gündeme gelen Prof. Dr. Ubeyde İpek'in göreve yeniden atanması dikkat çekti.

1972 Diyarbakır doğumlu Prof. Dr. Ubeyde İpek, Munzur Üniversitesi rektörlüğüne 2015 yılında getirildi. 2016’da usulsüz atama yaptığı ve kişiye özel ilan verdiği iddiasıyla hakkında Eğitim Sen tarafından suç duyurusunda bulunan İpek geçtiğimiz yıl da kız kardeşi Seda Gündüzalp için iki akademik kadro ilanı açtırdığı iddiasıyla gündeme gelmişti.

Cumhuriyet’in haberine göre İpek, Elazığ’da ikamet eden kız kardeşi için Elazığ’a en yakın ilçe olan Pertek ve Çemişgezek’te iki ayrı kadro açtırdı. Gündüzalp’in ataması, “Birincisi olmazsa ikincisi garanti olsun diye açılan kadrolardan” Pertek Sakine Genç Yüksekokul’una yapıldı. Çemişgezek’teki kadroya ise herhangi bir atama yapılmadı.