Ekonomi

Erdal Sağlam: Ganimet peşindeki kamu görevlisi ile ekonomi yönetilemez

26 Eylül 2024 10:32

T24 Ekonomi

10Haber yazarı Erdal Sağlam, BDDK Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın’ın, kurumun denetimi altında olan banka ve özel finans kuruluşlarının yöneticilerine düğün davetiyesini göndermesi ve söz konusu yöneticilerin düğünde takı sırasına girmesine ilişkin olarak, ''Bu anlayıştaki kamu görevlileri ile ülke de yönetilemez, adalet de sağlanamaz, dış politika da yapılamaz, ekonomi hiç yönetilemez'' dedi.

BDDK Başkan Yardımcısının düzenlediği düğün töreni ve törene ilişkin görüntülerin son 20 yıl içerisinde kamu görevlileri ve kamu görevi anlayışında yaşanan korkunç erozyonu bir kez daha gözler önüne serdiğini ifade eden Sağlam, yazısında şunları söyledi:

''Haber çok açık gösterdi ki; ekonomi yönetiminin bu kadar yanlış yapıp halkın yoksullaşmasını artırması tesadüf değil. Hem liyakatsiz hem de açıkça parti mensubu olduğunu ve kamu makamını şahsi çıkarı için kullandığını sergileyen üst düzey bürokratların olduğu yerde ekonominin bu hale düşmesi tesadüf olamaz.

Görüntülerin en vahim kısmı ise gelinle damadı tebrik etmek, daha doğrusu hediyelerini vermek için sıraya girmiş, çok sayıdaki finans kuruluşu temsilcilerinin oluşturduğu kuyruk. Gelinle damadın iki yanındaki hediye kutularına, torba ile bekleyen görevli kadınlara, tebrik öncesi ya da sonrasında uğranıp, hediyeleri teslim ediliyor. Timur'un yazdığına göre finans kuruluşları düğünden önce birbirlerine arayıp, ne kadarlık bir hediyenin uygun olacağını sormuşlar. Telaffuz edilen rakamların en küçüğü 150 bin TL seviyesinde.

Kamu yönetimi görevi yapanlar bile, olması gereken temel değerleri yok sayıyorsa, bunların aldığı ve önerdiği kararların toplumun yararına olması da mümkün olamaz. Devlet dediğimiz aygıtın, halkın ortak çıkarlarını korumak ve yönetmek için oluşturulan bir mekanizma olduğunu unutmayalım. Bu anlayıştaki kamu görevlileri ile ülke de yönetilemez, adalet de sağlanamaz, dış politika da yapılamaz, ekonomi hiç yönetilemez.''

Yazının tamamını okumak için tıklayın

"Mustafa Kemal çağırdı, geldik"; Kayıp bir kuşağın hikâyesi 'Mübadele