Spor

Ercan Taner: VAR hızlanmalı

"Türkiye’de hakemlerin, yardımcılarının, VAR hakemlerinin hata yapmaması lazım"

04 Aralık 2019 08:23

Sözcü yazarı Ercan Taner, Türkiye futbol liglerinde hakemlerin ve VAR hakemlerinin hata yapmaması gerektiğini ifade etti. Taner, geçen hafta oynana Göztepe-Fenerbahçe maçında yaşananları örnek göstererek VAR sisteminin hızlandırılması gerektiğini yazdı.

13. haftada oynanan Göztepe-Fenerbahçe karşılaşmasında Fenerbahçe'nin golünün iptal edilmesinin ardından Göztepe'nin tekrarlanan penaltı atışında öne geçtiğini hatırlatan Taner, "Bu yaşananlar Fenerbahçeli oyuncularda tükenmişlik duygusuna yol açabilir ve ortaya bir sinir savaşı çıkabilirdi" yorumunda bulundu.

Taner'in yazısının ilgili bölümü şöyle:

Altay penaltıyı kurtardı. Oyunu eliyle mükemmel kurdu. İyi gelişen atak ve Fenerbahçe golü attı. Sonrası tam bir hayal kırıklığı… Zaman makinesine girmiş gibi penaltı tekrar edildi. İki dakika önce öne geçen Fenerbahçe mağlup duruma düştü ve santra yaptı. Bu yaşananlar Fenerbahçeli oyuncularda tükenmişlik duygusuna yol açabilir ve ortaya bir sinir savaşı çıkabilirdi. Haklı olarak Ersun Yanal, Malatyaspor maçındaki penaltıyı söyledi. Daha bir hafta önce, Emre'nin penaltısında kural ihlali vardı.

Türkiye’de hakemlerin, yardımcılarının, VAR hakemlerinin, hata yapmaması lazım. Yoksa işler daha zora girecek. Yardımcı hakemler çok önemli; penaltılarda hakemi uyaracak. Hakem kaleciye, “Bir ayağın penaltı atılırken çizgide olacak, çıkarsan, sarı görürsün. Tekrar edersen kırmızı olur” diyecek ve bu kuralı Edirne'den Kars'a uygulayacak. VAR odası, ofsaytlarda, daha çabuk karar verecek, sert faullerden sonra, ceza mekanizması hemen işleyecek. Yoksa bu sisteminin adı, “Türkiye Ligi VAR'ı” olur.