Gündem

"Erbil'de Türk diplomatı öldürenler idamla yargılanacak"

Güvenlik kaynakları, katil zanlılarının yargı süreçlerinin başlatılması için üçüncü kişinin de yakalanmasının beklendiğini iddia etti

23 Temmuz 2019 08:58

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin başkenti Erbil'de çarşamba günü bir restoranda Türk diplomatı öldüren teröristlerden ikisi yakalanırken kayıplara karışan üçüncü kişi hala aranıyor. Güvenlik kaynakları, zanlıların idamla yargılanacağını ifade ediyor. 

İdam cezasının yürürlükte olduğu Irak’ta diplomat Osman Köse’yi şehit eden katil zanlılarının Erbil'de yargılanmaları bekleniyor. Güvenlik kaynakları, katil zanlılarının yargı süreçlerinin başlatılması için üçüncü kişinin de yakalanmasının beklendiğini iddia etti. 

Saldırının baş şüphelilerinden Diyarbakır nüfusuna kayıtlı 27 yaşındaki Mazlum Dağ ve ona yardım eden Muhammed Biykez güvenlik güçlerince yakalandı.

Türkiye’nin Erbil Başkonsolosluğu görevlisi Osman Köse ve yanındaki 2 Irak vatandaşı, Çarşamba günü Erbil kentinde bir restoranda yemek yerken silahlı saldırıya uğramış, saldırıda Osman Köse hayatını kaybetmişti.