Gündem

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar'ın Venezuela temasları: Petrol ve doğalgaz alanlarında iş birliği mutabakat zaptı imzalandı

Bakan Bayraktar, Venezuela ziyareti kapsamında Devlet Başkan Yardımcısı Delcy Rodriguez, Petrol Bakanı ve Devlet Petrol Şirketi (PDVSA) Başkanı Pedro Rafael Tellechea ve Ekolojik Madencilik Gelişimi Bakanı William Serantes Pinto ile başkent Karakas'ta bir araya geldi

31 Ocak 2024 10:32

T24 Haber Merkezi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Venezuela ziyareti kapsamında Devlet Başkan Yardımcısı Delcy Rodriguez, Petrol Bakanı ve Devlet Petrol Şirketi (PDVSA) Başkanı Pedro Rafael Tellechea ve Ekolojik Madencilik Gelişimi Bakanı William Serantes Pinto ile başkent Karakas'ta bir araya geldi. Bakan Bayraktar, Venezuelalı üst düzey yetkililerle ekonomik ve sanayi iş birliği görüşmeleri gerçekleştirdi. 

Rodriguez, "Sayın Bakan ile keyifli bir çalışma toplantısı gerçekleştirdik. Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'a Devlet Başkanımız Nicolas Maduro'nun selamlarını ilettik. Toplantı süresince, ticari alışverişimizi arttırmak ve doğrudan yatırımları teşvik etmek amacıyla her iki ülke arasında enerji ve madencilik konularındaki ittifakların güçlendirilmesi konusunu ele aldık." ifadelerini kullandı.

Venezuela basınında çıkan haberde, iki ülke arasındaki enerji işbirliğinin daha da güçlendirilmesi amacıyla Rodriguez'in Bakan Bayraktar ile ikili toplantı yaptığı belirtildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Venezuela ziyareti kapsamında Petrol Bakanı ve Devlet Petrol Şirketi (PDVSA) Başkanı Pedro Rafael Tellechea ile de başkent Karakas'ta bir araya geldi.

Petrol ve doğalgaz iş birliği mutabakat zaptı

İki tarafın heyetleri arasında gerçekleştirilen toplantının ardından Venezuela ve Türkiye, petrol ve doğalgaz alanlarında iş birliğine ilişkin mutabakat zaptı imzaladı.

Bakan Bayraktar, sosyal medya platformu X'ten yaptığı paylaşımda, "Petrol ve doğal gaz arama, üretim, ticaret ve servis hizmetleri alanlarında geliştirebileceğimiz iş birliklerini değerlendirmek üzere geldiğimiz Venezuela'nın başkenti Karakas'ta ilk olarak Venezuela Petrol Bakanı Sayın Pedro Rafael Tellechea Ruiz ile bir araya geldik." ifadesini kullandı.

Heyetler arası görüşme 

Tellechea da sosyal medya hesabından, Bakan Bayraktar ile "verimli" bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirterek, "Alparslan Bayraktar ile stratejik işbirliğine yönelik çeşitli konuları gözden geçirdik. Petrol ve doğal gaz yatırımları için mevcut olan büyük fırsat penceresini değerlendirdik." açıklamasında bulundu.

Madencilik alanında iş birliği

Bakan Bayraktar, Ekolojik Madencilik Gelişimi Bakanı William Serantes Pinto ile de bir araya geldi. 

Bayraktar, X hesabından "Madencilik alanında yatırım ve iş birliği olanaklarını ele aldık. Eti Maden, MTA, TPIC gibi şirketlerimizin Venezuela'da faaliyet gösterebileceği alanlara ilişkin istişarede bulunduk" paylaşımında bulundu.