Ekonomi

“En ucuz büyükbaş kurbanlık fiyatı en az 30 bin lira olacak”

06 Haziran 2022 16:48

CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç ile Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Ağrı'da besicileri ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Besiciler, büyükbaş kurbanlık fiyatlarının bu yıl en az 30 bin lira civarında olacağını söyledi.

“Vatandaş hazırlıklı olsun en ucuz kurbanlık 30 bin lira olacak"  

Sözcü'nün haberine göre Besici Barbaros, “Maliyetler artınca hayvan sayısını azalttık. Geçen yıl 90 liraya aldığımız yemin torbası bu yıl olmuş 350 lira. Bu işin içinden çıkamıyoruz. Bu yıl bir büyükbaş kurbanlık en az 30 bin lira olacak. Buna hazırlıklı olsunlar. Gübre, yem, mazot fiyatı arttığı için biz de üretimi azaltıyoruz. Hem et hem süt fiyatı çok artacak millet perişan olacak” dedi.

“Bir ineği 5 bin liraya alıp 10 bin liraya yem veriyoruz, ne kazanacağız?"

Uzun yıllardır besicilik yptığını anlatan Barbaros, böyle bir dönem hiç yaşamadıklarını anlatarak, “Benim yedi çoıcuğum, 10 torunum var. Yıllardır tüm ailem besicilikle geçimini sağlıyor. Böyle bir dönem hiç yaşamadık. Bir ineği 5 bin liraya alıp 10 bin lira yem verirsek, ne kazanacağız, kazanamayız” diyerek besicilerin son bir yıl içerisinde yaşadıkları sorunlarını dile getirdi.

“On binlerce genç Ağrı'yı terk ederek Kanada'ya gitti"