Gündem

Emine Erdoğan Salda Gölü'nde incelemede bulunacak

Erdoğan'a ziyareti sırasında çevre örgütleri ve bilim insanları eşlik edecek

31 Ağustos 2019 10:47

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un davetlisi olarak, 2 Eylül'de Salda Gölü'ne gidecek. Emine Erdoğan'In ziyaret sırasında gölü ve gölün çevresinin korunmasına yönelik yapılması planlanan projeyi yerinde inceleyecek.

Bakan Kurum, Emine Erdoğan'a, Bakanlık tarafından göl ve çevresinin korunması için alınan koruyucu önlemlerin detaylarını anlatırken, Emine Erdoğan'a çevre örgütleri ve bilim insanları da eşlik edecek. 

"Konunun takipçisi olacağım"

Emine Erdoğan, bakanlığın göl ve çevresinin korunmasıyla ilgili çalışmaları yakından takip ettiğini, 2 Ağustos tarihli Twitter paylaşımında, "Bakanlığımızın bölgeyi geçmişteki hoyrat kullanımından korumak için samimi bir gayret içinde olduğuna inanıyorum. Milletimizin ortak hassasiyetlerinin gözetilmesi için ben de konunun takipçisi olacağım" sözleriyle ifade etmişti.
 
Paylaşımında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nı etiketleyen Emine Erdoğan, projeyi yerinde incelemek üzere Bakan Kurum'dan davet almıştı. Erdoğan, davet üzerine "Memnuniyetle, ilk fırsatta çevre dostlarıyla birlikte geleceğim" cevabını vermişti.