Gündem

Emin Alper, Cannes'da Çiğdem Mater’i andı: Bugün burada bizimle değil çünkü saçma ve müsamere gibi bir dava sonucunda hapse atıldı

Çiğdem Mater, Gezi Parkı davasında 18 yıl hapis cezasına çarptırılmasının ardından tutuklanmıştı

23 Mayıs 2022 14:12

Yönetmen Emin Alper, 75. Cannes Film Festivali'deki "Kurak Günler" filminin dünya prömiyerinde Gezi davasında 18 yıla mahkûm olan Çiğdem Mater'i andı. Alper, "Bugün burada bizimle değil çünkü saçma ve müsamere gibi bir dava sonucunda hapse atıldı. Bizimle değil ama bizim aklımız ve kalbimiz onunla" diye konuştu.

Yönetmen Emin Alper, "Kurak Günler" filminin Dünya prömiyerini gerçekleştirdiği 75. Cannes Film Festivali'nde konuştu. Alper, Gezi Davası’nda 18 yıla mahkûm olduktan sonra tutuklanarak cezaevine giren Çiğdem Mater'i andı. Alper şöyle konuştu:

“Burada olmaktan çok mutluyuz. Yapımcılarıma, ortak yapımcılarıma, şahane ekibime teşekkür etmek istiyorum. Ve şimdi burada olmayan meslektaşlarımızdan, filmimizin yardımcı yapımcılarından olan Çiğdem Mater’e de teşekkür etmek istiyorum. Bugün burada bizimle değil çünkü saçma ve müsamere gibi bir dava sonucunda hapse atıldı. Bizimle değil ama bizim aklımız ve kalbimiz onunla. Teşekkürler.”

TIKLAYIN - Gezi davasında karar: Kavala'ya ağırlaştırılmış müebbet; Mücella Yapıcı, Tayfun Kahraman, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Yiğit Ali Ekmekçi'ye 18 yıl hapis ve tutuklama!

TIKLAYIN - Gezi davasında tutuklanan Çiğdem Mater: Gezi herkesti, hepimizdik

TIKLAYIN -Gezi Davası tutuklusu Çiğdem Mater: Biz çok iyiyiz, çünkü çok haklıyız