Gündem

Elif Çakır: Sayın Erdoğan helikopterden bakmaya devam ettiği müddetçe ülke ekonomisinin kötü olduğuna inandırmak mümkün olmayacak

"Durum sanıldığından daha vahim demem bu yüzden"

27 Eylül 2022 09:17

Karar gazetesi yazarı Elif Çakır, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, "Hani ekonomide her taraf çökmüştü, batmıştı. Helikopterden o yolları gördüm. Araçlar, otomobiller, otobüsler, kamyonlar, TIR’lar tıklım tıklım, yollar dolu. Bu bir şeyi gösteriyor. Ekonomik canlılığı gösteriyor" sözlerine işaret ederek, "Şaka değil gerçek, Cumhurbaşkanı Erdoğan aynen böyle söyledi, söyleyebildi. Ama sanırım var bir sebebi… Sanırım her şey daha da netleşiyor, fotoğraf tamamlanıyor. Zaman zaman kabul eder gibi olsa da gerçek anlamda bir türlü ekonomik krizin varlığını kabul etmemesinin nedeni ortaya çıkıyor." diye yazdı.

Market raflarındaki doluluğun önemli olmadığını, vatandaşın marketten alışverip yapıp yapamamasının önemli olduğunu kaydeden Çakır, "Bütün ülke, klişe söylemle 85 milyon vatandaş Beştepe’nin önüne gitse, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yalvarsa, halini arz etse bir anlamı yok. Sayın Erdoğan helikopterden bakmaya devam ettiği müddetçe ülke ekonomisinin kötü olduğuna inandırmak mümkün olmayacak. Durum sanıldığından daha vahim demem bu yüzden." ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...