Gündem

Ekrem İmamoğlu, mazbatasının altında dikkat çeken imza

Hakim Fatma Nilgün Uçar, Metin Göktepe davasında polisler hakkında tutuklama kararı vermişti

18 Nisan 2019 11:46

CHP'li Ekrem İmamoğlu, seçimlerden 17 gün sonra dün mazbatasını alarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini devraldı. İmamoğlu'nun mazbatasında, polis tarafından dövülerek öldürülen gazeteci Metin Göktepe davasında, polisler için tutuklama kararı veren hakim Fatma Nilgün Uçar'ın da imzasının bulunduğu ortaya çıktı. 

Maltepe ilçesindeki yeniden sayım işleminin sona ermesinin ardından birleştirme tutanaklarının İl Seçim Kurulu'na ulaşmasının ardından 4 milyon 169 bin 765 seçmenin oyunu alan CHP'li Ekrem İmamoğlu'na mazbatası verildi. 

3 kadın hakimin imzasının bulunduğu mazbatada YSK adına atılan imzalardan biri de Hakim Fatma Nilgün Uçar’a aitti.  Uçar'ın, polis tarafından dövülerek öldürülen gazeteci Metin Göktepe davasının hakimlerinden biri olduğu ortaya çıktı.

Gazeteci Nazım Alpman, Metin Göktepe'nin öldürüşünün 20 yıl dönümünde kaleme aldığı yazısında Fatma Nilgün Uçar'ı şöyle anlatmıştı: 

O yargılama sırasında iki hakimin de adlarını anmadan geçmemeliyiz. Birinci Kamil Şerif, ikinci Fatma Nilgün Uçar. Birinci hakim duruşma günleri öncesinde Afyon Valiliği’nde yapılan “gizli” toplantılarda emniyet müdürünün sırtına vurarak “tutuklama vermeyeceksiniz değil mi, reis bey” demesini sineye çekmiş bir yargı mensubu olarak iki yıl tutuksuz kalmalarını sağlamıştı katillerin…


İkincisi, hakim Fatma Nilgün Uçar ise adli tatil döneminde mahkeme başkanı olarak çıktığı ilk duruşmada kaçak polisler için tutuklama kararı vermiş, ayrıca kastı aşan fiil ile değil, bilerek isteyerek canavarca hislerle adam öldürmekle yargılanmaları gerektiğine hükmetmişti!

Kadın yürekli bir hakimdi Fatma Nilgün Uçar!