Gündem

Ekim ayından beri haber alınamayan Çinli kadının cesedi toğrağa 60 santimetre gömülü halde bulundu

Gözaltına alınan kişilerin ifadesi sonucunda Lisha Yu'nun cesedi bir çiftlik evinde bulundu

29 Kasım 2019 21:48

İstanbul'da,Ekim ayında ortadan kaybolan 31 yaşındaki Çin Halk Cumhuriyeti vatandaşı Lisha Yu, Bilecik'te bir çiftlik evinin bahçesinde toprağa yaklaşık 60 santimetre gömülü olarak olarak bulundu. Polis olayla ilgili 4 kişiyi gözaltına alırken, çiftlik evinin bir Uygur Türkü'ne ait olduğu belirlendi.

Fatih'te erkek arkadaşıyla birlikte yaşayan bir ithalat firmasında çalışan 31 yaşındaki Çin Halk Cumhuriyeti vatandaşı Yu 2 Ekim tarihinde ortadan kayboldu. Polise başvuran erkek arkadaşı ise kız arkadaşının kendisini aradığı sırada bir kaza yaptığını, karşı taraftaki kişinin kendisiyle konuşmak istediğini söylerken telefonun kapandığını, daha sonra ise kendisinden haber alamadığını söyledi. Yu'nun ailesi de bir süre sonra gelerek kızlarının bulunması için polisten yardım istedi.

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, Yu'nun otomobilinin iki gün sonra Mahmutbey gişelerinden geçtiğini tespit etti. Polisin yaptığı inceleme sonucunda Yu'nun otomobiline kasten çarpıldığını ve durdurulduktan sonra kaçırıldığını belirledi.

Polis yaptığı araştırma sonucu Yu'nun kaybolmasıyla ilgili yabancı uyruklu 4 kişiyi gözaltına aldı. Bu kişilerin ifadesi doğrultusunda Bilecik'in Söğüt ilçesine bağlı Kızılsaray köyü Yuva köy mevkinde Uygur Türkü Muhammet isimli şahsa ait bir çiftlik evinde yapılan aramada Yu'nun cesedi bulundu.

Ceset Söğüt Belediyesi'ne ait cenaze aracı ile Bursa Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Jandarma ve polis çiftlik evi etrafında önlem alırken, ev sahibinin evi yazlık olarak kullandığı ve ekipler tarafından hâlâ arandığı öğrenildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin ise sorguları devam ediyor. (İHA)