Gündem

Ege Üniversitesi Rektörü Budak'a "usulsüzlük" soruşturması

28 Haziran 2022 14:46

YÖK'ün Ege Üniversitesi hakkında başlattığı soruşturmaya konu iddialar arasında Rektör Necdet Budak’ın otopark, asansör ve kantin ihalelerinde usulsüz işlemler yaptığı da yer alıyor.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK), Ege Üniversitesi hakkında soruşturma başlattı. Kurul Başkanlığı’nın inceleme oluru üzerine YÖK Denetleme Kurulu Başkanlığı’nın görevlendirmesiyle çalışmalara başlayan müfettişler, birçok konuda bilgi ve belge talebinde bulundu. YÖK’ün soruşturmasına konu olan iddialar arasında; Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın otopark, asansör ve kantin ihalelerinde usulsüz işlemler yaptığı gibi konular da yer aldı.

Üniversiteye süre verildi

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın YÖK’ten önce kendisine gelen şikâyetlerle ilgili “görevsizlik” kararı verdiği, daha sonra şikâyetçi isimlerin Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) konuyu aktardığı öğrenildi. İz Gazete'de yer alan habere göre, Gaye H. ve Çağrı Ç. isimli kişilerin yetkili makamlara yaptıkları başvuruların ardından işlemleri başlatan YÖK’ün söz konusu iddialarla ilgili Ege Üniversitesi’ne süre verdiği belirlendi. YÖK’ün soruşturmasına konu olan iddialar arasında; Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın otopark, asansör ve kantin ihalelerinde usulsüz işlemler yaptığı gibi konular yer aldı.