Ekonomi

Ege Cansen: Bu ülkenin nimetlerinden köküne kadar yararlanan sanayicilerin, yaşanan zorlukların ortaya çıkmasında hiç mi kusuru yok?

"İsteklerimizi dikkate almazsanız, biz de bu ülkede ne yatırım yapar ne de istihdam artırırız, başka ülkelere gideriz mi demek istiyorlar?"

04 Ağustos 2022 10:11

Sözcü yazarı Ege Cansen, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile İstanbul Sanayi Odası toplantısına katılan sanayiciler arasında geçen diyalogu değerlendirdi.

Sanayicilerin Merkez Bankası Başkanı’na “İstihdam ve yatırım için bize ihtiyacınız var” sözünü eleştiren Cansen, şunları kaydetti:

“Biz kim, siz kim? MB Başkanı'nın birinci vazifesi “fiyat istikrarını sağlamak yani enflasyonu düşürmek” değil mi? Enflasyonun zıvanadan çıktığı bir ortamda, ondan “faizi düşürüp, parayı bollaştırması” istenebilir mi? Yatırım ve istihdamdan o mu sorumlu? Hadi diyelim ki, sanayiciler MB Başkanı'na hitap ederken AKP'yi kastettiler. Peki 'bize ihtiyacınız var' diyen bu sanayiciler yerli mi, yabancı mı? İsteklerimizi dikkate almazsanız, biz de bu ülkede ne yatırım yapar ne de istihdam artırırız, başka ülkelere gideriz mi demek istiyorlar? Bu ülkede yaşayan ve bu ülkenin nimetlerinden köküne kadar yararlanan sanayicilerin, yaşanan zorlukların ortaya çıkmasında hiç mi kusuru yok? Enflasyonun düşürülmesi sürecinde firmalarının yönetim tarzında değişiklik yapmaları gerektiğinin farkında değiller mi? Ülke batınca, firmaları ayakta mı kalacak sanıyorlar? Şimdi diyecekler ki; biz bunu kastetmedik, biz aslında bu ülkenin kahrını çeken, kalkınması için dişiyle tırnağı ile çalışan en yurtsever kesimiyiz falan filan. O.K.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.