Gündem

Edirne'de ev sahipleri evlerini kiraya vermek için öğrencileri bekliyor

26 Temmuz 2024 15:25

Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Edirne Şube Başkanı Aytaç Feda, ev sahiplerinin kiralık evlerini daha yüksek fiyattan vermek için üniversitelerin kayıt dönemini beklediklerini belirtti. Şu an 10-12 bin lira olan 1+1 dairelerin, 15 Ağustos'tan sonra 15-20 bin lira olacağını söyledi.

Aytaç Feda, yaptığı açıklamada, Edirne'de şu anda kiralık ev bulmanın zor olduğunu, ev sahiplerinin evlerini kiraya vermek için üniversite öğrencilerini beklediklerini ifade etti. Feda, banka faizlerinin yüksek olmasından dolayı da yatırımcıların konut satın almadığını da aktardı.

"Kira fiyatları artacak"

ANKA'da yer alan haber göre, Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Edirne Şube Başkanı Aytaç Feda, ev sahiplerinin üniversite kayıt döneminde kiralık evlerini daha yüksek fiyattan vermek için beklediklerini söyledi. Feda, şu an 10-12 bin lira olan 1+1 dairelerin, 15 Ağustos’tan sonra 15-20 bin lira olacağını belirtti.

Feda, kiralık ev bulmanın zorlaştığını ve ev sahiplerinin öğrencileri beklediğini vurguladı. Yüksek banka faizleri nedeniyle konut alımının azaldığını, bu yüzden kiraların daha da yükseleceğini ifade etti. Üniversite sonuçları açıklandığında arz-talep dengesizliği nedeniyle kiraların artacağını, yüzde 25 kira artış sınırı kalktığında enflasyonla birlikte kira artışının yüzde 65’e ulaşabileceğini belirtti.

Sonuç olarak, kiralar 1+1 daireler için 15-20 bin, 2+1 daireler için 20-25 bin, 3+1 daireler için 25 bin lira ve üzeri olacak. Bu durum, özellikle öğrenciler için ciddi bir konut krizi yaratacak.