Spor

Edin Dzeko'nun sırrı; önemli maçlar öncesinde ne yapıyor?

25 Haziran 2023 11:35

Fenerbahçe ile 2 yıllık sözleşme imzalayan 37 yaşındaki Boşnak golcü Edin Dzeko, vücuduna çok iyi bakıyor. Takım idmanları öncesi birçok çalışma metodu var. Evinde mutlaka bir spor odası bulunuyor. Önemli maçlar öncesi ise gürültüden uzak bir odada, yalnız uyumayı tercih ediyor.

Inter'e veda etmesinin ardından Fenerbahçe ile 2 yıllık sözleşme imzalayan Edin Dzeko'nun, 37 yaşında olmasına rağmen hâlâ üst seviyede oynayabilmesinin sırrı, profesyonellik ve vücuduna dikkat etmesi. 4 çocuklu bir baba olarak önemli maçlar öncesi ailenin diğer üyelerinden uzak bir odada, yalnız uyuyor.

Fanatik gazetesinin haberine göre; eşi Amra, sporu adeta bir yaşam biçimi haline getirmiş ve sağlıklı beslenmeyi de ailesine aşılamış. Dzeko, detaylara takıntılı biri. Takım idmanları öncesinde vücut uyumu, duruş, kas esnetme konuları gibi birçok çalışma metodunu yıllardır uyguluyor.

Boşnak yıldız, dünya mutfağını tercih ediyor ancak son derece özen gösterdiği bir diyet hayatı var. Yemek tercihleri; salatalar, sebze yemekleri, makarnalar ama çoğunlukla sebzeli olanlar... Dzeko tatlı olarak ise sadece sağlıklı ve evde yapılmış olanları yiyor.