Gündem

e-Devlet ad ve soyadı değişikliği nasıl yapılır?

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, ad ve soyadı değişikliği kapsamında e-Devlet üzerinden başvuru yapılabileceğini açıkladı. Açıklamanın ardından ad ve soyadı değişikliği yapmak isteyenler konunun detaylarını araştırmaya başladı. Peki, e-Devlet ad ve soyadı değişikliği nasıl yapılır, şartlar neler?

23 Ağustos 2022 08:06

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, ad ve soyadı değişikliği başvurularının e-Devlet üzerinden de yapılabileceği duyurdu. Ad ve soyadı düzeltilmesi uygulamasıyla birlikte bugüne kadar 298 bin 670 kişi soyadını, 134 bin 818 kişi ise adını değiştirdi. Yapılan duyurunun ardından e-Devlet ad ve soyadı değişikliği, ilgili kişiler tarafından araştırılmaya başlandı. Peki, e-Devlet ad ve soyadı değişikliği nasıl yapılır, şartlar neler?

Genel Müdürlüğün sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma göre, vatandaşların, genel ahlaka uygun olmayan, gülünç olarak değerlendirilen, yazım ve imla hatası olan ad ve soyadı değişikliği başvuruları, e-Devlet aracılığıyla veya yazılı olarak ilçe nüfus müdürlüklerine 24 Aralık'a kadar yapabilecek.

e-Devlet ad ve soyadı değişikliği nasıl yapılır?

''T.C. Kimlik numaranız ve e-Devlet şifreniz ile e-Devlet sistemine giriş yapınız.

Kurumlar sekmesinden Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü başlığını seçiniz.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü başlığı altında e-Devlet kapısı üzerinden sunulan hizmetler listesini göreceksiniz. Bu listeden "İl / İlçe İdare Kurulu Kararı ile Ad veya Soyadı Düzeltilmesine İlişkin Başvuruların Alınması" seçeneğine tıklayınız.''

E-DEVLET AD VE SOYADI DEĞİŞİKLİĞİ BAŞVURU EKRANI

TIKLAYIN | Ad ve soyadı değişikliği başvuruları için son tarih duyuruldu