Gündem

Düzce'de iki kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı

Bakan Kurum, "Herhangi bir salgın yok" dedi

23 Temmuz 2019 11:05

Düzce'deki selde kaybolan bir kadın ve bir çocuğun daha cansız bedenine ulaşıldı. Selde kaybolan 7 kişiden 5'i yaşamını yitirdi, iki çocuk için arama çalışmaları devam ediyor.  Çevre ve Şehircilik Bakanı Düzce'de herhangi bir salgın olmadığını söyledi. 

Düzce'de sağanak nedeniyle meydana gelen su baskınları ve heyelanda kaybolanları arama çalışmaları devam ediyor.  Çalışmalarda, kaybolan çocuklardan iki çocuğun cansız bedenine ulaşıldı. Halen kayıp olan iki çocuk için arama kurtarma ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

Köylerde mahsur kalan 227 kişi kurtarılmış, 7 kişi hakkında kayıp ihbarı yapılmıştı. 

Bakan Kurum: Bölgede salgın yok 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Düzce'de yaptığı açıklamada, "İki kardeşimize en kısa zamanda ulaşacağız. İçişleri Bakanlığımız, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız koordinasyonlu şekilde çalışma yürütüldü. İklim değişikliği ile mücadele ülkemiz için çok önemli. Eylem planımızı açıklamıştık. İklim değişikliği ile ilgili her türlü adımı atacağımızı söylemek isterim. Bu bölgedeki menfez, yol, alt yapının yenilenme sürecini gerçekleştireceğiz. Dere güzergahındaki binaların taşınması önceliğimiz. Heyelan riski altındaki 66 bina boşaltılacak" dedi.

Kurum açıklamasını şöyle sürdürdü: 

"İlçe, köylerdeki afet yüzünden zarar göre alt yapı vb. için maddi destek valimize sağlanmıştır. Akçakoca, denize sel nedeniyle birçok materyal geldi. Deniz ve sahil temizliğini bakanlığımız bünyesinde yapılacak. Tekrar tüm Düzce'ye, köylerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Selin açtığı yaralar en kısa zamanda kapatılacaktır. Afet bölgesi ilan edilsin edilmesin buradaki enkaz en kısa zamanda kaldırılacaktır. Yapılması gereken tüm yardımlar en kısa zamanda yapılacaktır. Gerekli iş makinesi ve ekipman temin edildi. Öbür belediyelerimizin de gönderdiği makineleri dönüşümlü olarak kullanıyoruz. Dere ıslahı geç kalabilir. Dere ıslahı nedeniyle vatandaşımızın zarar görmemesi gerekiyor. Geçici de olsa bu süreci belediye ve valinin eliyle birlikte yapacağız. İklim değişikliği ilgili yapılması gereken mücadele topyekûn yapılmalıdır. Karadeniz'de bu binaların tespitini yaptık. İki önce tespit çalışmaları başladı. Risk taşıyan tüm binaları boşaltmak suretiyle güvenli konutlarına taşıyacağız.İnşallah Allah bize bir daha böyle acılar yaşatmasın. Bakanlıkça belirlen alanlardan resen bakanlığın çalışma yapacağı bir düzenleme yaptık. 

Herhangi bir salgından arkadaşlarımız bize bahsetmedi."