Spor

Dursun Özbek'ten Tete davası, Oğuz Aydın ve Batshuayi açıklaması

28 Haziran 2024 14:03

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, forma sponsorluk anlaşmasının imza töreninde sarı kırmızılı kulübün transfer gündemine dair açıklamalar yaptı. Dursun Özbek, Galatasaray'la adları anılan Oğuz Aydın ve Michy Batshuayi hakkında konuştu. Özbek, Tete'nin önceki kulübü ile olan davasına da değindi.

 Galatasaray Kulübü ile spor giyim markası PUMA arasında sarı-kırmızılı futbol takımlarının 5 yıllık forma sponsorluğunu içeren iş birliği anlaşması imzalandı.

Anlaşma kapsamında PUMA; futbolda erkek ve kadın takımlarının yanı sıra altyapı ekiplerinin sponsorluğunu üstlenecek.

İmza töreni RAMS Park basın toplantı odasında, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'in de katılımıyla gerçekleştirildi.

Gündeme dair konuşan Özbek, şunları kaydetti: 

Barış Alper Yılmaz sözleri

Takımın yıldızlarından Barış Alper Yılmaz'a transfer teklifi gelmediğini belirten Galatasaray Başkanı, "Takımın omurgasını korumayı düşünüyoruz. Herhangi bir oyuncumuz ile ilgili teklif gelmedi. Çok çetin bir sezon olacak. Güç kaybetmeyi düşünmüyoruz. Aksine takımı daha da güçlendireceğiz." ifadelerini kullandı.

"Beklentiler var..."

Dursun Özbek, "Bu benim 5 veya 6. transfer dönemim. Transferde beklentiler var. En iyi transferleri yapmak ve en kuvvetli takımı kurmak hedefimiz. Baskı demek yerine, iyi incelemek ve iyi karar vermek gereken bir konu diye düşünüyorum. Attığınız imza sizi bağlıyor. Kulübün ekonomik düzeyinin de dikkate alınması lazım. Bunu yanlış anlamasınlar, transfer yapmayacağız gibi bir ifade olarak söylemiyorum. Çok iyi transfer ekibimiz var. Kulüp için en iyisini almak için çalışıyoruz. Ancak transferde dediğim şeyleri de gözden kaçırmamalıyız." diye konuştu.

Takımdaki eksikleri kapamaya çalıştıklarını belirten Özbek, "Rekorları kırmış çok iyi takımımız var. Bazı eksiklerimiz var, onları tamamlamak için tanışıyoruz. Niyetimiz kampa eksiksiz gitmek. 3 Temmuz'da Kemerburgaz'da yeni sezonu açacağız. Transfer için her gün toplantı yapıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"Oğuz Aydın iyi bir futbolcu"

Corendon Alanyaspor forması giyen ve transferde ismi Galatasaray ile anılan Oğuz Aydın hakkında da konuşan Özbek, "Oğuz Aydın iyi bir futbolcu. Gündemimizde olabilecek bir futbolcu. Şu anda söyleyeceklerim bundan ibaret." dedi.

3 Temmuz'da Kemerburgaz'da sezonu açacaklarını belirten Özbek, "Sezonu 3 Temmuz'da Kemerburgaz'da açacağız ve devamında da orada olacağız. 9 Temmuz'da takım yurt dışına kampa gidecek. Tesiste eksikler var ama tamamlanacak. Florya'yı artık boşaltmamız gerekiyor. 6 Temmuz'da önemli bir genel kurulumuz var. Florya ve bazı gayrimenkuller için yetki isteyeceğiz." dedi.

Dursun Özbek, "Bankalar Birliği anlaşmasından çıkmak için projeler yaptık. Bütün projeleri sırasına göre yapıyoruz. Florya önemli projelerimizden biri. Bankalar Birliği anlaşmasından çıkmak için kullanacağız. Florya'nın bir şekilde imar edilmesi lazım. Bankalar Birliği'nin zorunluluklarının ortadan kalkması lazım. Bu yüzden çıkacağız. Önce Bankalar Birliği'nden çıkacağız ve sonra projelerimize devam edeceğiz. 6 Temmuz'da yetki istiyoruz. Bu izinler içinde Florya, Galatasaray Adası gibi şeyler var. Bir kez daha izin istiyoruz. Projelerin hayata geçmesi lazım." şeklinde konuştu.

"Bu sene onu yakalayacağız"

Özbek, "Geçen sene 50 Milyon €'luk sponsorluk geliri hedefimiz vardı. İnşallah bu sene onu yakalayacağız ve hatta geçeceğiz. Hedeflerin büyümesi için bir önceki sezonun altında kalamayız." ifadelerini kullandı.

Tete davası

Tete davası hakkında da konuşan Özbek, "Tete davası 27 Haziran'daydı. Bugün 11 Temmuz'a ertelendiğini duydum. Davanın sonucu bekleme lazım." dedi.

Michy Batshuayi sorusunu cevapladı

Batshuayi hakkında sorulan bir soruyu da yanıtlayan Özbek, "Michy Batshuayi'nin nesini sordun, anlamadım! Bu sorular transferin maliyetini etkiliyor. Transfer açıklamalarımızı genelde bittikten sonra yapıyoruz." dedi.