Spor

Dursun Özbek, Erden Timur hakkında konuştu: "Devam etmesi gerektiğini söyledim"

Özbek, transferler ve şampiyonluk hakkında açıklama yaptı

11 Haziran 2024 21:35

Galatasaray'daki Başkan Vekili görevinden istifa eden Erden Timur hakkında açıklama yapan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek; transfer çalışmaları, Bankalar Birliği anlaşması, Kemerburgaz ve Florya'daki projeler gibi birçok farklı konuda TRT Spor'a konuştu.

"Erden Timur'a devam etmesi gerektiğini söyledim"

İstifa eden Erden Timur hakkında konuşan Dursun Özbek, "Erden kardeşimi göreve ben getirdim. Başkan olarak sorumlu sizsiniz. Günün sonunda hesap başkana sorulur. Bu manada biz de Erden Timur'un başarılı olması için elimizden geleni yaptık. Ben kendisine devam etmesi gerektiğini söyledim. Bana işleriyle ilgili, ailevi bazı problemleri olduğu noktasında devam etmek istemediğini söyledi. Saygı duydum" ifadeleriyle Timur'un istifası hakkında açıklama yaptı.

"24. şampiyonluğa kenetlenmiştik"

Sezonun zorluğu hakkında konuşan Özbek, "Küme düşme potası çok daha keyifliydi. Heyecan son dakikaya kadar sürdü. Bu kadar büyük puan farkı olması bence iyi değildi. İnşallah önümüzdeki sene daha çok kulübün katıldığı bir yarış olur. Biz zaten 24. şampiyonluğa kenetlenmiştik. Geçen sene bir takım vardı ve ona bir takviye yapıp şampiyonluğa ulaştık. Daha erken de şampiyon olabilirdik. Ama bazı parametreleri burada açıklamaya gerek yok. Önümüzdeki sezon bir tık daha yukarı çekeceğiz" diyerek Galatasaray'ın performansını değerlendirdi.

"Galatasaray tesisleşme konusunda geride kalmıştır"

Galatasaray'ın elindeki tesisleri değerlendiren Özbek, "Altyapıdan gelen Emin Bayram, Baran gibi önemli oyuncularımız var. Florya'da toplam kapalı alan 4500 metre. Bizim Kemerburgaz'da yaptığımız ilk etapta 12.500 metre olacak. Florya'yı yapandan Allah razı olsun ama Galatasaray artık Florya'ya sığmıyor" şeklinde yeni projeler hakkında konuştu.

Bu projelerin finanse edilmesi için yapılan anlaşamalar hakkında Özbek, "Florya projesi Galatasaray için önemli ama sadece Galatasaray için önemli değil. Biliyorsunuz ki Bankalar Birliği diye bir konsorsiyum var. Bu borçlanmanın getirdiği faiz yükü kadar bu yapılandırmanın şartları da Galatasaray için çok önemliydi" ifadeleriyle Bankalar Birliği ile anlaşmanın önemini vurguladı.

"Satmıyoruz, zorla mı?"

Barış Alper Yılmaz ve Kerem Aktürkoğlu gibi isimlerin satılması konusunda gelen soruyu yanıtlayan Özbek, "Satmıyoruz zorla mı? Sacha Boey gibi yüksek bir teklif gelirse bakarız" dedi.

Transferler konusunda değerlendirme yapan Özbek, "Sağ bek, orta saha ve Mertens'i yedekleyecek bir oyuncu bakıyoruz. Fırsat transferi olabilecek oyunculara bakıyoruz. Çok dinamik bir şey bu. Her şey kağıt üzerinde kalmayabilir" dedi.

"Okan Buruk, Galatasaray'ın evladı"

Okan Buruk hakkında konuşan Özbek, "Galatasaray'la özdeşleşmiş ve Galatasaray aşığı bir arkadaş. Değerlendirmeyi rakip takımların ne yaptığına bakarak yapmak lazım." ifadelerini kullandı.

Jose Mourinho ile anlaşan Fenerbahçe hakkında da konuşan Özbek, "Diğer takımların ne yaptığı da önemli. Mesela niye Jose Mourinho. 99 puan alan İsmail Kartal gönderildi. Sezon başında bunu söyleseler ne derdiniz? Asıl irdelenmesi gereken konular bunlar" şeklinde konuştu.