Ekonomi

Dünya yazarı Aktaş: “Çıkar telefonunu” diyenler işte bu azınlık!

"Bugün 'Çıkar telefonunu' diyenler de, yarın utana sıkıla akıllı telefonlarını çıkarıp torunlarıyla görüntülü konuşacak"

31 Ağustos 2022 08:29

Dünya gazetesi yazarı Alaattin Aktaş, sokak röportajlarında gençlere yönelik "çıkar telefonunu göster" diyenlerin oranının TÜİK verileriyle birlikte yazdı.

Aktaş, TÜİK'in hane halkı bilişim teknolojileri kullanım anketindeki sonuçlara değinerek " 'Çıkar telefonunu' diyenler işte bu azınlık!" başlıklı yazısında şöyle dedi:

"16-74 yaş grubundaki nüfusun yüzde 95.8’i cep telefonu kullanıyor. Oran erkeklerde yüzde 98’i buluyor.

Eğitim durumuna göre kullanım oranları daha bir çarpıcı. Doğal olarak eğitim düzeyindeki artışla birlikte telefon kullanımı da artıyor ama ilginç olan bir okul bitirmeyen her beş kişiden dördünün cebinde telefon bulunması. Beşte dört, yüksek sayılabilecek bir oran. Yine söyleyelim, bu telefonların hepsi akıllı telefon değildir ama demek ki telefon kullanımı giderek yaygınlaşıyor, ayrıca bu telefonlar zamanla akıllı telefona dönüşecek ya da akıllıların payı daha da artacak.

Üniversite mezunlarının ise yüzde 99.7'si, yani bu durumdakilerin neredeyse tümü cep telefonu kullanıyor.

Cep telefonu kullanımı artık tavana dayanmış, belli ki bu telefonlar bir süre sonra tümüyle yenilenecek, akıllıya dönüşecek. Yani bugün 'Çıkar telefonunu' diyenler de, yarın utana sıkıla akıllı telefonlarını çıkarıp torunlarıyla görüntülü konuşacak."

Yazının tamamı için tıklayın